Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2014 18:22

Merter’deki arsaya 245 milyon dolar ödedi!

Zeytinburnu Merter aksında yer alan Ambarlar Sitesi'ni satın alan Akzirve Gayrimenkul, mevcut portföyüyle de dikkat çekiyor. 123 bin metrekare büyüklüğe sahip NAKO Merter arsası için şirket 245 milyon dolar ödedi.

Merter’deki arsaya 245 milyon dolar ödedi!
merter,arsa,emlaktasondakika

185 hak sahibine ait arazi için daha önce Nurol, Mesa, Tahincioğlu, Nef, Dumankaya, Ege Yapı ve Varyap gibi dev inşaat firmaları talip olmuştu. Türk firmaların yanı sıra yabancı yatırımcılarda arsa için yoğun çaba sarf etmişti.  Konumuyla dikkat çeken dev arsa ticaret lejantına sahip. Maksimum yükseklik sınırının bulunmadığı arsa için imarda yetkili kurum Zeytinburnu Belediyesi. Arsa konum olarak Atatürk Havalimanı'na 8  kilometre, Bakırköy merkeze 5 kilometre, Mecidiyeköy meydana 12 kilometre mesafede inşa ediliyor.
Şehir Parkı'nın arsasına 1.2 milyar lira teklif vermişti!
Emlak Konut GYO'nun 2013 yılı içerisinde satışa çıakrdığı arsayı EgeYapı Group, Akzirve Özkar ortaklığı kazanmıştı. Ortaklık; değeri 195 milyon 985 bin lira olan arsaya 1 milyar 205 milyon lira teklif etmiş ve  ihale sürecinde arsayı satın almıştı. Ancak daha sonra Emlak Konut GYO ihaleyi iptal etmiş ve arsayı  şehir parkı olarak düzenlemesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 196 milyon lira bedelle satımıştı.
Akzirve Gayrimenkul'ün portföyü
Antalya: Kepez ilçesinde konur ve ticaret alanı imarına sahip 10 bin 290 metrekarelik arsa Antalya  Hali'ne 900 metrelik mesafede yer alıyor. Antalya Merkez'e 5 kilometre mesafede yer alan arsayı  Akzirve Gayrimenkul 30 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor. İstanbul Başakşehir ve Esenyurt: Şirketin iki bölgede toplam 189 bin 378 metrekarelik portföyü  bulunuyor. Konut ve ticaret alanı imarına sahip arsanın emsali 2.00. İstanbul'da inşa edilen Yeni Şehir  projesinin merkezinde yer alan arsa Atatürk Havalimanı'na 27 kilometre mesafede yer alıyor. İstanbul Şişli- Harbiye: Bu bölgede yeni bir proje geliştirmeyi hedefleyen şirket Halaskargazi Caddesi  üzerinde 2 bina satın aldı. Yapılar Ramada Oteli'ne 70 metre, Taksim Meydanı'na 1,4 kilometre  mesafede yer almakta. İstanbul Tuzla: 26 bin 445 metrekare büyüklüğe sahip arsa konut alanı imarına sahip. Sabiha Gökçen  Havalimanı'na 7 kilometre mesafede bulunan taşınmaz aynı zamanda Formula 1 Pisti yolu üzerinde  bulunuyor. emlaktasondakika.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...