Tgrt Haber
25 Aralık 2021 09:02

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: ‘Mevduat kalkanı’ KKTC’de de uygulanmalı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de uygulamaya konulan yeni ekonomi modelinde yer alan “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” sisteminin KKTC’de uygulanabileceğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: ‘Mevduat kalkanı’ KKTC’de de uygulanmalı
kur korumali tl vadeli mevduat,,ersin tatar,,kktc,

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de uygulamaya konulan yeni ekonomi modelinde yer alan “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” desteğine işaret ederek “Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığım toplantıdan sonra, bizim talebimiz ki zaten böyle olacaktır, talimatlar verilmiştir, ‘mevduat kalkanı’ dediğimiz son uygulamanın, para birimi Türk lirası olan KKTC’de de aynen geçerli olmasıdır” dedi.

"KKTC'NİN PARA BİRİMİ TÜRK LİRASIDIR"

Ankara’da düzenlenen “Yeni Dünya Düzeni Zirvesi” programında konuşan Tatar, şunları kaydetti: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde oluşturulan yeni ekonomik model, daha rekabet edebilen, daha fazla yatırım çekebilen, daha fazla üretebilen, cari açığın kapanabileceği bir siyaset modelidir. KKTC’nin para birimi Türk lirasıdır, bütçe tahminleri ve projeksiyonları buna göre yapılmaktadır. Dalgalı durumlarda birtakım farklı çevrelerin ‘Derhâl avroya geçelim’ şeklindeki görüşlerini kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir.

'DOLARİZASYON DAHA AZA İNECEKTİR'

KKTC’nin ithalatının yüzde 70’inin Türkiye kaynaklı olduğunu söyleyen Tatar “Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC’ye yapılan ihracatın Türk lirası olarak faturalanması, KKTC’de Türk lirasının daha yaygın hâle gelmesi anlamında olacağından, bu iktisat yönünden doğru bir beklentidir. Bu olduğu takdirde, KKTC’de ‘dolarizasyon’ daha aza inecektir” ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...