Tgrt Haber
01 Kasım 2021 09:46

Microsoft, Apple'ı geçerek en değerli şirket oldu

Apple, dünyanın en değerli şirketi unvanını Microsoft'a kaptırdı. Microsoft'un piyasa değeri bu yıl yüzde 49 artışla 2 trilyon 490 milyar dolara ulaştı. Apple'ın ise piyasa değeri 2,41 trilyon dolara geriledi.

Microsoft, Apple'ı geçerek en değerli şirket oldu
microsoft,,apple,,iphone,

iPhone üreticisi Apple dünyanın en değerli şirketi unvanını, bir diğer teknoloji devi olan Microsoft’a kaptırdı.

Microsoft hisselerinde dört günlük ralli yaşanırken Apple hisselerinin yüzde 4 değer kaybetmesi sıralamayı değiştirdi.

Apple’ın hisseleri ise yüzde 4 düşüş kaydederken şirketin piyasa değeri 2,41 trilyon dolara geriledi. Microsoft hisselerinde yaşanan dört günlük rallinin ardından şirketin piyasa değeri gün içerisinde 2,45 trilyon dolara ulaştı.

Microsoft'un hisse değerinde yıl başından bu yana artış yüzde 49'u buldu. Özellikle şirketin bulut bilişim hizmet geliri, pandemide hızlı artış gösterdi. Apple'ın hisse değerinde bu dönemdeki artış yüzde 13'te kaldı.

NEDENİ ÜRETİM KESİNTİSİ

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin finansal sonuçlarına ilişkin, "6 milyar dolara mal olduğunu tahmin ettiğimiz, beklenenden daha büyük olan arz kısıtlarına rağmen çok güçlü bir performans sergiledik" değerlendirmesinde bulundu. Cook, tedarik zinciri sıkıntılarının, sektör genelindeki çip sorunu ile Güneydoğu Asya'daki Kovid-19 salgınının neden olduğu üretim kesintilerinden kaynaklandığını ifade etti.

Microsoft'un yükselişinde ise pandemide bulut hizmet gelirindeki artış etkili oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...