Tgrt Haber
25 Ekim 2018 10:59

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan ücretli öğretmenlere müjde

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmanın yılbaşından sonra hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan ücretli öğretmenlere müjde
ziya selçuk,ek gösterge

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamalarda bulunuyor. Selçuk'un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"(Liselere geçiş) Mesele bir kademeler  arası geçiş meselesi değildir, mesele bir çocuğun hayatıdır, geleceğidir. Biz  burada sınavın adını değiştirsek, sınavın tekniğini, yöntemini değiştirsek inanın bir mesafe alamayız."

"İmkanları en iyi olan okulumuzla  imkanları en kötü olan okullarımız arasındaki fark çok yüksek. Yüzde 60'ların  üzerinde bir fark var okullarımızın imkanları arasında."

"(LGS) Sonuçta ulaşmak istediğimiz yer, belli bir süre sonra sınavla öğrenci alan okul sayısını azaltmak... Seneye cüzi  bir miktarda olacak ama 3 sene içerisinde yaklaşık yüzde 40 kadar  azalacaktır."

"LGS sınavından dün örnek sorular  yayımladık. Hangi dersten, ne tür sorular çıkacağını her ay yayımlayacağız." 

"(Sınav sistemi) Mesele çocuğu ölçmek değil, mesele sistemi ölçmek."

"İlk kez felsefesiyle, teorisiyle, yöntemiyle, tekniğiyle bütünsel bir sistem yaklaşımı içerisinde bir sistemin  bütün alt sistem ve birleşenlerinin eş zamanlı olarak dönüştürülmesi  hedefleniyor."

"Türkiye'nin eğitim meselesini bir yoluna  koyduğumuzda bizim işimiz bitmiyor, asıl işimiz o zaman başlıyor. Mecazi olarak,  yoğun bakımdan çıkalım sonra dünya ile mücadele etme imkanımız doğsun."

"(3600 ek gösterge) Bununla ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir haberimiz olacak."

Bakan Selçuk, öğretmenlere teşvik sistemi uygulamasıyla ilgili "kuruşu  kuruşuna" hesaplamaları olduğunu ve simülasyon çalışması yaptıklarını  bildirdi.

"(Öğretmenlik Meslek Kanunu) Öğretmen,  657'nin içerisinde sıkışmış vaziyette. Kendisine özel kanun yok. Halbuki bunların  ataması, yükselmesi, disiplin meselesi, kariyer meselesi, ek göstergesi,  tazminatları hepsi aslında özelleşmeli."

"Ders saatlerinde çok büyük bir azalma  olmaz ama ders çeşidinde azalma olur."

"Teneffüsler aslında bizim en önemli  derslerimiz. Çünkü çocuklar teneffüslerde çok şey öğreniyor, paylaşıyor,  sosyalleşiyor, problem çözmeyi öğreniyorlar."

"5 yaşında ilkokula başlanmaz. Bizim bunu yeniden tanzim etmemiz gerek. Burada önümüzdeki yıl bir düzenleme yapılacak."

"(Anaokulunun zorunlu eğitim kapsamına alınması) Bu, üçüncü  yılda başlayabilecek bir proje. Bunu hemen başlatamayız, böyle bir altyapımız  yok"

Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmanın yılbaşından sonra hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

"(Danıştay'ın 'öğrenci andı' kararı)  Hukuki süreç yürüyor. Burada oturup da bir şekilde ateş etmenin, 'Bu böyledir, bu  böyle değildir' demenin benim hem tabiatım icabı hem de şu arada eğitimin  menfaati icabı, bunun bir hukuki süreç olduğunu söylemekle iktifa ediyorum." 

"Meslek liseleri için genel beceri testi  oluşturuyoruz."

"2016 yılında atanmış sözleşmeli  öğretmenlerimiz, dördüncü yılını bitirdiğinde şu anki kadrolu öğretmenlerimiz  gibi tayin isteme ya da başka haklara sahip olacak."


"16 ders meselesi azalacak, belki yarıya  yakın azalacak"

"Mesleki ve teknik eğitimi öne  çıkaracağımız, pozitif ayrımcılık yapacağımız çok özel bir dönem başlıyor." 

"Dershane arayışını ortadan kaldırmak bizim taahhüdümüz. Bunu  yaparken çocuğa Türkiye'nin en iyi öğretmenleriyle karşılaşma fırsatı  vereceğiz"

"Üniversite sınavı, üniversitede gerekli  bilgileri yoklayan sınavdır. Bunun orta vadede oraya doğru evrilmesi  gerekiyor."

"PISA nasıl yapılıyorsa, TIMMS nasıl  yapılıyorsa biz bunu da kendi ülkemiz için yapmayı arzu ediyoruz."

"(İmam hatip okulları) Ben insanımızın  muhalefet ihtiyacını çocuklarımız üzerinden gidermesine karşıyım. 'Şu çocuklar,  bu çocuklar', böyle bir tartışma benim karakterime uygun değil."

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yabancı dil eğitiminde herkese aynı  tekniği uygulayarak başarı sağlanamayacağını belirterek, "Hikaye temelli, proje  temelli, tiyatro ile yabancı dil öğrenme gibi yaş gruplarına göre tekniğin,  stratejinin değiştiği, esnek ve modüler bir yapıya ihtiyacımız var." dedi. 

"Önümüzdeki 2 yıl içinde 5 ya da 6 çeşit yabancı dil öğretme  yaklaşımını pilot olarak Türkiye'nin değişik okullarında uygulayacağız."

"Mesleki eğitimde hemen önümüzdeki yıl modüler yapıya  geçiyoruz çünkü orada elimizdeki birçok şey hazır."

"Okul gelişim bütçesi her okula standart verilmeyecek,  ihtiyaca göre farklılaşan bir endeks üzerinden saptanacak."

"Önümüzdeki süreçte, özel öğretime verilen bu teşvikler  verilmeyecek, bunu daha önce ilan etmiştik."

"Vizyon dokümanının en güçlü tarafı,  burada söylenen her şeyin fizibilitesinin yapılmış olmasıdır. Bunun parası var,  bunun projesi var, bunun siyasi iradesi var. Bunun hiçbir dönem olmadığı kadar  bir toplumsal kabul alanı var."

"Meslek liselerinde erkek öğrencilerin  askerlik teciliyle ilgili bir avantaj elde etmeye çalışıyoruz."

"Yüz binlerce insana para vererek formasyon alma imkanı  verdiğimizde onları gereksiz bir beklentiye sokuyoruz, sistemde tıkanma  oluşuyor."

"Okul müdürleriyle ilgili bir kadro ihdas  etmeyi planlıyoruz, taslak kanunumuz hazır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...