Tgrt Haber
15 Ağustos 2021 15:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

Milli muharip uçağı görücüye çıkıyor: İlk kez sergilenecek

Milli muharip uçağı, insansız hava ve kara araçlarının birlikte sürü hâlinde görev yapabildiği “dijital birlik”ler ile birlikte ilk kez sahne alacak. Uçak, Yerli ve Millî Silahlar Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda, 17 - 20 Ağustos tarihleri arasında sergilenecek.

Milli muharip uçağı görücüye çıkıyor: İlk kez sergilenecek
insansız hava aracı,,iha,,fuar,,savunma,

Milli muharip uçağının ilk kez sergileneceği ve insansız hava ve kara araçlarının birlikte sürü hâlinde görev yapabildiği “dijital birlik”lerin de yer alacağı, merakla beklenen Yerli ve Millî Silahlar Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2021) , 17 - 20 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarda beka projeleri ile gövde gösterisi yapacak olan USAŞ’ın millî muharip uçağını ilk kez sergileyecek fuarda HÜRJET Simülatörü de yer alacak. Ayrıca ANKA, AKSUNGUR, ATAK, ATAK 2, GÖKBEY, HÜRKUŞ ve HÜRJET sergilenecek.

"HEYECANIMIZI PAYLAŞMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ"

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, havacılık ve uzay alanındaki projelerin son hızla devam ettiğinin altını çizerek IDEF'in ülkemizin gurur projelerinin dünya kamuoyuna tanıtıldığı önemli bir platform olduğunu, .pandemi şartlarıda  göz önüne alındığında ilk defa bu denli geniş bir fuara katılım sağlanacağı için heyecanlı olduğunu belirterek "Ülkemizin en büyük beka projesi millî muharip uçağı IDEF’te ilk defa sergileyeceğiz. Dünya kamuoyunun önemle takip ettiği MMU’yu 18 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkaracağız. ATAK 2 ve HÜRJET ise 18 Mart 2023 tarihinde ilk uçuşlarını yapacak. IDEF’e katılacak ziyaretçilerimiz ile bu heyecanımızı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Milli muharip uçağı görücüye çıkıyor: İlk kez sergilenecek

DİJİTAL BİRLİK DE İLK KEZ SERGİLENECEK

Öte yandan Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız hava (İHA) ve kara araçlarının (İKA) birlikte sürü hâlinde görev yapabildiği “dijital birlik” de ilk defa sergilenecek. HAVELSAN’ın “dijital birlik” çalışması, dört farklı tip İHA ve üç farklı tip İKA ile uçuş ve geliştirme testleriyle başarılı şekilde sürüyor. HAVELSAN, BAHA otonom İHA ile verilebilecek görevlere yönelik hazırlıklar tamamlandı. Barkan İKA ise gelişmiş otonomi özellikleri ile kendini ispatlayarak dünya çapında bir kabiliyet dizisine sahip hâle getirildi.

Milli muharip uçağı görücüye çıkıyor: İlk kez sergilenecek

ÖZEL MESAJLAŞMA YAZILIMLARI

Türk savunma sanayii, yenilikçi teknolojileri kullanarak güvenlik güçlerini, geleceğin operasyon ortamına hazırlıyor. BİTES ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında komuta kontrol ve anlık istihbarat sistemi Askerî Taktik Operasyon Kiti’nin (ATOK) geliştirilmesi için sözleşme imzalandı. Yenilikçi teknolojilerle “geleceğin askeri” için yapılan çalışmalar çerçevesinde oluşturulan ve bu yıl sahada kullanılmaya başlanması hedeflenen ATOK, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2021) sergilenecek. Mobil platformlarda çalışabilecek şekilde geliştirilen ATOK yazılımı, coğrafi bilgi sistemi fonksiyonları ile harita ve taktik resim kabiliyetini güvenlik güçlerinin kullanımına sunuyor. Ayrıca özel geliştirilmiş mesajlaşma yazılımları ile her türlü istihbaratın (fotoğraf, video, sesli, yazılı mesaj ve benzeri) birlik içinde paylaşımına imkân veriliyor.

Milli muharip uçağı görücüye çıkıyor: İlk kez sergilenecek

"BÜTÜN SİLAHLARIMIZ YÜZDE 90'IN ÜSTÜNDE YETERLİLİĞE SAHİP"

Mermi tedariki ile üretim konusunda hizmet veren Özyurt Silah Sanayi,Uzun Menzil Yerli KeskinNişancı BMZ 338, Yerli KeskinNişancı Tüfeği YİĞİT21, Yerli Kalaşnikof Asi 21 Piyade Tüfeği ve Yerli Tabanca Efe19 ile fuarda yerini alacak. Yüzde 90 oranında yerlilik oranına sahip olan silahlar baştaNATO ülkeleri tarafından kullanırken firma ABD dâhil dünyanın birçok ülkesine mermi ihraç ediyor. Ayrıca, Azerbaycan’ın Karabağ’a zaferinde de rol oynayan Özyurt Silah Sanayi, çatışmalar sırasında Azerbaycan’a tedarik ettiği silah ve mermilerden dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından teşekkürname aldı.

Kurucu Başkan Serdar Özyurt “Müttefik ülkelerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bu yola çıktık. Orta Doğu ülkeleri, Körfez, birçok Afrika ülkesi ile ticari diyaloglarımızı hem profesyonel hem de ikili ilişkiler bağlamında canlı tuttuk. Bütün silahlarımızın projelerinde yerlilik oranını yüzde 90’ın üstünde” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...