Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2021 12:52

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı başvurusu ne zaman? MSB işçi alımı başvuru şartları neler?

Milli Savunma Bakanlığı açıktan işçi alımı yapacağını duyurmasının ardından vatandaşların aklına ‘’MSB işçi alımı ne zaman? Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı şartları neler? MSB kaç kişi alacak?’’ soruları geldi.

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı başvurusu ne zaman? MSB işçi alımı başvuru şartları neler?
milli savunma bakanlığı,,milli savunma bakanlığı işçi alımı,,msb,,msb işçi alımı,,işçi alımı,,işçi alımı başvuru şartları,,işçi,

Milli Savunma Bakanlığı açıktan işçi alımı yapacağını duyurdu. Daimi süreli işçi alacağını belirten MSB işçi alımı için gereken şartları açıkladı. Milyonlarca insanın hevesle beklediği 2021 MSB personel alımı için geri sayım başladı. İşte 2553 işçi alımı yapılan olan MSB işçi alımı hakkında bilmeniz gereken her şey.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı 2 Temmuz tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 6 Temmuz olarak belirlenen Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak. MSB işçi alımına başvuru adımları ise şu şekilde:

  • İŞKUR üzerinden Milli Savunma Bakanlığı işçi alımlarına başvurabilmek için adayların, Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesine giriş yapmak
  • Adayların ekranda çıkan İş Unvanı kısmına ‘’MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’’ yazmak,
  • Ekranda görünen ilanlara giriş yaparak başvur kısmına tıklamak,
  • Açılan sayfaya TC kimlik numarası ve daha önce oluşturulmuş şifre ile giriş yapmak.

MSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yapılan duyuruda MSB personel alımı başvuru şartları belli oldu. Millî Savunma Bakanlığı iş yerlerinde çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri başlığıyla yapılan duyuruda 2021 MSB işçi alımı başvuruları açıklandı. Buna göre MSB İşçi Alımı Başvuru Şartları;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak ve 36 yaşından gün almamış olmak.
  • Devlete karşı herhangi bir suç işlememiş olmak.
  • Terör örgütü üyeliğine sahip olmamak.
  • Kamu haklarından yoksun bırakılmış olmamak.
  • Askerlikle ilişiği olmamak
  • Belirtilen bölümlerden mezun olmak.
  • İşe göndermek için öncelikli grupta olan adayların yönetmelikte yer alan 5. Maddeye uygunluk göstermesi.
  • Disiplin suçuna sahip olmamak.
  • Güvenlik soruşturması tamamlanmış olmak.
  • Uygun sağlık durumuna sahip olmak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı için başvuru şartlarını yerine getiren adaylar başvuru sürecinin ardında sına girmeye hak kazanacak. Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı için yapılan duyuruda, açık iş pozisyonları için sözlü/uygulamalı sınav yapılacağı belirtildi. Sınava açık iş gücü miktarının 4 katı oranında aday kabul edileceğini vurgulayan MSB, sınava girmeye hak kazanan adayların belirlenmesi maksadıyla ilgili Yönetmelik gereği kura çekimi yapılacağını duyurdu. Bu nedenle açık iş gücü miktarının 4 katı asil 4 katı yedek aday kura yöntemiyle belirlenecek. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylar arasından açık iş gücü miktarının 4 katı asil, 4 katı yedek aday kurayla ayrıca belirlenecek.

Kura çekimi, Millî Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (Emniyet Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No:77/A Yenimahalle/ANKARA) 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü saat 10:30'da noter huzurunda yapılacak. Kura sonucunda belirlenen sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlanacak. Bu yayım tebliğ niteliğinde olduğu için adaylara ayrıca tebliğ yapılmayacak.

Kura sonucuna göre sınava girmeye hak kazanan adayların ilanda belirtilen koşulları taşıyıp taşımadıkları; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge vb. belgeleri kontrol edilecek. Bu nedenle sınava girmeye hak kazanan adaylara belge kontrolü yapılacak. Belge kontrolü tarihleri ve yerleri MSB resmi internet sayfasından bildirilecek. Belge kontrolüne asil ve yedek adayların tamamının katılması gerekiyor. Adaylar belge kontrolüne gelirken, belgelerin asılları ile birlikte fotokopilerini de getirmesi gerekiyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI SINAVI

Milli Savunma Bakanlığı, işçi alımı için başvuru şartlarını tamamlayan ve sınava girmeye hak kazanan adayları sınav hakkında bilgilendirdi. MSB resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre;

  • Sözlü/uygulamalı sınav, adayların başvurdukları meslek koluna ilişkin mesleki bilgi ve beceriler ile yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak yapılacaktır.
  • Sözlü sınavda tüm adaylar 100  tam puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 puanın altında puan alan adaylar başarısız sayılacak.
  • Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sırası bu puan üzerinden tespit edilecek.
  • Sözlü sınav sonucunda, sınavda 70 ve daha üstü puan alarak başarılı bulunan yüksek puanlı adaydan başlanmak suretiyle ilgili ilanda belirtilen açık iş gücü miktarınca asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek.
  • Sınav sonucu Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanacak.
  • Sınav sonucunun bildirilmesi için adaylara ayrıca başka bir tebligat yapılmayacak.
  • İşe yerleştirmeye hak kazandığı halde belirtilen süre içerisinde göreve başlamayanların/işe başlama hakkından feragat edenlerin, deneme süresi içerisinde herhangi bir nedenle iş sözleşmesi sona erenlerin, başvuru şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenlerin yerine istihdam edilmek üzere, kadro/pozisyon bazında yedek listeden başarı sırasına göre işe yerleştirme yapılabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı ne zaman? MSB işçi alım şartları nelerdir? Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları hangileri? sorularını yanıtladık. Siz de aklınızda kalan soruları yorumlara yazarak bizimle paylaşabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...