Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2021 09:43

Milyarderin lüks oteli Bitcoin ve Ethereum kabul edecek

Milyarder Samih Sawiris’in lüks oteli Chedi Andermatt, konukların İsviçre Alpleri’ndeki konaklamaları için kripto varlıkları kullanmalarına izin vereceğini söyledi.

Milyarderin lüks oteli Bitcoin ve Ethereum kabul edecek
Bitcoin,Ethereum,kripto para

Kripto paralar günlük yaşama daha da entegre hale gelmeye devam ediyor. Birçok şirket kripto para ile ödeme yapılmasına olanak sağlarken bir yeni hamle de milyarder iş insanı Samih Sawiris’ten geldi.

Sawaris İsviçre Alpleri’nde bulunan lüks oteli Chedi Andermatt’te konaklayacaklar için kripto varlıkları kullanmalarına izin vereceğini bildirdi. Otelin hem Bitcoin hem de Ethereum‘u kabul edeceği ifade edilirken gelecekte diğer kripto varlıkların da değerlendirilebileceği kaydedildi.

Bloomberg’de yer alan habere göre, otelin kripto ödeme kabulünü 4 yıl önce gündeme getirdiği ancak işlemlerin güvenli olmasını ve fiyat dalgalanmalarının önlenmesini sağlayana kadar beklediği belirtildi.

ÖDEMELER İSVİÇRE FRANGINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Hamle için ise ödeme hizmeti sağlayıcısı Worldline ile İsviçre kripto varlık hizmetleri sağlayıcısı Bitcoin Suisse ortaklık kurdu. Otel, kripto varlıklar ile yapılan ödemelerin onaylandıktan hemen sonra İsviçre Frangına dönüştürüleceğini söyledi.

Chedi Genel Müdürü Jean-Yves Blatt konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, “Otel misafirlerimize yeni teknolojilere açık olduğumuzu ve aynı zamanda ek bir hizmet olarak yeni bir ödeme deneyimi sunduğumuzu net bir şekilde ifade ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...