Tgrt Haber
29 Haziran 2022 16:11 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 16:52

Son dakika: Milyonlara asgari ücret müjdesi: Temmuz'da zamlı yatacak

Son dakika haberi: Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi. Tespit komisyonunda iki konuda mutabakata varıldı. Alınan karara göre, asgari ücrete yapılacak zam temmuz ayından itibaren geçerli olacak ve asgari ücretteki vergi muafiyeti yeni zam sonrası ulaşılacak rakam için de geçerli olacak.

Son dakika: Milyonlara asgari ücret müjdesi: Temmuz'da zamlı yatacak
asgari ücret

Son yapılan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada asgari ücrette temmuz artışı için talimat verdiğini söylemişti. Erdoğan’ın talimatının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücrette ara zammın bu hafta belirleneceğini söylemişti.

Türkiye'nin gözü asgari ücret toplantısındaydı. Yılda bir kez toplanan komisyon alım gücünün hızla düşmesinin ardından bu kez ara zam için bir kez daha bir araya geldi. Asgari ücrette ara zam için geri sayım başladı. Ücret zammına karar verecek Komisyon bugün toplandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Asgari ücret ara zammının işçi ve işvereni koruyacak bir zemin çerçevesinden yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bugün saat 14.00'te Bakanlık binasında düzenlenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına başkanlık etti. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Burak Akkol da toplantıda hazır bulundu. Komisyonda işçileri temsilen Türk-İş ve işvereni temsilen TİSK bulunuyor. Komisyon 15 üyenin bir araya gelmesi ile asgari ücrete ara zammı konuşmaya başladı.

Toplantı öncesinde işveren ve işçi temsilcileri konuşma yaptı. Toplantının başında sırasıyla TİSK Başkanı Burak Akkol ve Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay da asgari ücrettin beklentilerine dile getirdi.

"ASGARİ ÜCRET BİRÇOK KESİMİ İLGİLENDİRİYOR"

Bakan Bilgin en son sözü alarak, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik çerçeveyi çizerek, enflasyonu artıran nedenleri aktardı. Asgari ücretin sadece belirli bir kısıma verilmekle kalmayacağını asgari ücretin üzerinde maaş alanları da bu rakam üzerinde hesaplamalara gidilmesi gerektiği için önemli olduğunu belirten bir konuşma yaptı.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZDA ZAMLI YATACAK

Milyonlarca işçi ve işverenin gözü asgari ücret düzenlemesindeyken maaşlara yapılacak zam miktarının görüşüldüğü ilk toplantı sona erdi. Asgari ücret Tespit komisyonunda bazı konularda mutabakata varıldı. Buna göre, henüz ne kadar zam yapılacağı beli olmamasına rağmen asgari ücretin temmuz ayında zamlı yatacağı belirtildi. Alınan karara göre, asgari ücrete yapılacak zam temmuz ayından itibaren geçerli olacak ve asgari ücretteki vergi muafiyeti de yeni zam sonrası ulaşılacak rakam için de geçerli olacak. 

Yeni asgari ücreti NATO Zirvesi dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın açıklaması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...