Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Nisan 2014 07:55

Moody's Türkiye'nin kredi notunu 'negatif'e çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi not görünümünü 'durağan'dan "negatif"e çevirdi, notunu 'Baa3' olarak teyit etti.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu 'negatif'e çevirdi
moody,türkiye,uluslararası,kredi notu,

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi. Türkiye'nin kredi notu görünümündeki oynamanın gerekçesi, 'dış finansman pozisyonu üzerindeki baskının artması ve zayıflayan büyüme beklentileri' olarak belirtildi. Moody's karara gerekçe olarak, Türkiye'nin dış finansman pozisyonu üzerindeki baskının artmasını ve zayıflayan büyüme beklentilerini gösterdi. Kuruluş ayrıca Türkiye'nin baa3 olan kredi notunu teyit etti.
Hükümetin mali önlemlerinin güçlü olmasına vurgu yapan Moody's, ülkenin döviz borcundaki azalmaya ve bu borçların vade yapısının uzatılmasını olumlu olarak değerlendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...