Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Şubat 2015 20:13

Moody’s Yunan bankalarının notunu düşürdü

Moody's, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank, Eurobank Ergasias ve Attica Bank'tan oluşan 5 Yunan bankasının uzun vadeli kredi notlarını bir kademe düşürdü.

Moody’s Yunan bankalarının notunu düşürdü
kredi derecelendirme kuruluşu, yunanistan kredi notu,Yunanistan Ulusal Bankası, Piraeus Bank, Alpha Bank, Eurobank Ergasias

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Yunanistan'ın kredi notunu "negatif" izlemeye almasının ardından 5 Yunan bankasının notunu düşürdü.

Moody's'den yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan Ulusal Bankası, Piraeus Bank, Alpha Bank, Eurobank Ergasias ve Attica Bank'tan oluşan 5 Yunan bankasının kredi notlarının bir kademe aşağı çekildiği bildirildi. Karara gerekçe olarak, yeni hükümetin likidite ve finansman için gerekli olan anlaşmaları zamanında sağlayabilme kabiliyetine yönelik belirsizlikler ve Yunanistan Finansal İstikrar Fonunun (HFSF), bankalarının ihtiyaç duyması halinde verebileceği desteğin zayıflama olasılığı gösterildi.

Potansiyel mevduat çıkışlarının, bankaların Yunanistan Merkez Bankasına olan bağımlılığını artıracağı ileri süren Moody's açıklamasında, bunun kredi notlarını daha aşağı çekebileceği uyarısında bulunarak, notların ilave indirimler için değerlendirmede tutulduğu bildirildi.

Moody's, 6 Şubat'ta yaptığı açıklamayla, Yunanistan'ın "Caa1" olan kredi notunu olası bir indirim için "negatif" izlemeye aldığını duyurmuştu. Açıklamada, Yunanistan ile resmi kreditörleri arasındaki müzakerelere ilişkin yüksek seviyedeki belirsizliğin not indiriminde etkili olduğunu vurgulanmıştı.

Aynı tarihte, Standard & Poor’s (S&P) da benzer sebeplerle, Yunanistan’ın kredi notunu "B"den "B-"ye düşürürken, "negatif" olan kredi görünümünü korumuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...