Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2014 13:04

Moody's'ten not açıklaması

Moody's, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'nin zorluklarını gidermeyeceğini, politik gerginliğin 2015 seçimlerine kadar devam edeceğini açıkladı.

Moody's'ten not açıklaması
Moody's, cumhurbaşkanlığı seçimleri, not açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklama geldi.  Moody's'ten yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları Türkiye'nin temel ekonomik ve kurumsal kredi zorluklarını gidermeyecek” dedi. Açıklamanın devamında, “Çünkü politik gerginlik ve belirsizlik en az 2015 seçimlerine kadar devam edecek” denildi.  NOTA ETKİSİ Moody's, "Yeni başbakanın atanması ve AK Parti'nin iç dinamiklerini belirleyecek parlamento seçimleri tamamlanmadan not üzerindeki etkiler tam anlamıyla netleşmeyecek" değerlendirmesine yer verdi.  Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Politik görünüm istikrar kazanana kadar yapısal reformlar aksayabilir, bu da Türkiye'nin uluslararası piyasalardaki dalgalanmalar karşısında kırılganlaştırıyor. Moody's, bu yıl büyümenin yüzde 3 civarında olmasını beklediklerini de belirtti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...