Tgrt Haber
25 May 2022 22:07 - Güncelleme : 26 May 2022 09:41

Sektör kaynakları tarih verip açıkladı: Motorin ve benzine dolar zammı geliyor

Petrol piyasasında yaşanan arz daralması, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de seyahat sezonunun yaklaşması ve Çin'de Kovid-19 kaynaklı yeni karantinanın uygulanabileceğine ilişkin endişeler, petrol fiyatlarında baskı kurmaya devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra dolar kurunda yaşanan yükselişle beraber LPG'den sonra motorin ve benzine de zam sinyali göründü. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, motorine bu gece ya da yarından itibaren zam gelecek. İşte akaryakıt fiyatlarında son durum... 

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Sektör kaynakları tarih verip açıkladı: Motorin ve benzine dolar zammı geliyor
benzin,motorin,brent petrol,zam

Brent petrol fiyatlarında yukarı yönlü yaşanan dalgalanmalar ve yerli piyasada dolar kurundaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Sektör kaynakları LPG'ye bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 36 kuruş zam geleceğini bildirdi. Zamlı tarifenin pompaya yansıyacağı öğrenilirken, benzin ve motorine de zam yolu göründü.

MOTORİNE YENİ ZAM: 23 TL'Yİ AŞACAK

Brent petrol ve doların yükselişi akaryakıt fiyatlarında artışı tetikledi. Sektör temsilcilerinin aktardığı bilgiye göre, motorin fiyatlarına tam 1 lira 38 kuruş zam gelecek. Zamlı tarifenin bu gece ya da en geç yarın geceden itibaren geçerli olacağı öğrenilirken, yeni tarifenin pompaya da yansıması bekleniyor. Böylece son zamla beraber motorinin litre fiyatı 23 TL'nin üzerine çıkmış olacak.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1529516082020634625

HAM PETROL STOKLARINDA ARTIŞ VAR

Amerikan Petrol Enstitüsü öngörüsüne göre, ülkenin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre 567 bin varil arttı. Piyasa beklentisi, stokların yaklaşık 690 bin varil azalacağı yönündeydi.

Brent petrolde teknik olarak 112,27 ile 113,42 dolar aralığının direnç, 111,12 ile 109,97 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...