Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2017 07:26

Müezzinoğlu'ndan SGK ve İŞKUR il müdürlerine talimat

Bakan Müezzinoğlu, ‘İşsizlik ve istihdam’ toplantısına video konferansla katılan 81 ilin SGK ve İŞKUR il müdürlerine, ‘İstihdamı artırmak için gece gündüz çalışın’ talimatı verdi.

Müezzinoğlu'ndan SGK ve İŞKUR il müdürlerine talimat
müezzinoğlu,istihdam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “istihdam seferberliği” kapsamında, işsizlik sorununun çözümü için bakanlık bünyesindeki il müdürlüklerinde seferberlik başlattı. 

SGK’daki toplantı sadece Ankara’daki bakanlık bürokratlarıyla yapılmadı. 81 ilin SGK ve İŞKUR il müdürleri de video konferans sistemiyle toplantıya katıldı.  
Bakan Müezzinoğlu tek tek illere bağlanarak hem SGK hem de İŞKUR il müdürlerine işsizlikle ilgili illerde yapılanları ve son istihdam sayılarını sordu.  

GÜNLÜK TAKİP EDİLİYOR

Toplantıda Müezzinoğlu, 1 Şubat itibariyle istihdam sayısını günlük takip etmeye başladıklarını belirterek, 1-20 Şubat arasında 102 bin 296 yeni istihdam olduğunu kaydetti. Şubat sonuna kadar bu sayının 150 bine çıkmasını beklediklerini belirten Müezzinoğlu, 2017 Aralık ayı sonuna kadar işsizlik oranını yüzde 10’un altına indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.  

İŞKUR’a kayıtlı olarak iş arayan 1 milyon 797 kişi olduğunu belirten Müezzinoğlu, istihdam ile ilgili 2-3 ay içinde olumlu gelişmeler beklediklerini vurguladı. İllerdeki son durumla ilgili de il müdürlerinden bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, işverenlerle yoğun iletişime devam edilmesini, ihtiyaçların karşılanması ve bilgi verilmesine yönelik çalışmaların artmasını istedi.  

'EV EV GEZİP ÖĞRENİN'

3 Mart’ta İstanbul’da yapılacak bakanlık içi toplantı için bütün illerde valilerle birlikte iş dünyası ile toplantılar yapılmasını isteyen Bakan Müezzinoğlu, her ilde istihdam taahhütlerinin net sayı olarak saptanmasını istedi. İl müdürlerinin eşleriyle ev ev gezmesini de isteyen Bakan Müezzinoğlu, özellikle emeklilere, asgari ücretle çalışanlara, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere ve ihtiyaç sahiplerine gidilmesi talimatı verdi. Müezzinoğlu, bu ziyaretlerde ihtiyaç sahiplerinin sorunlarının dinlenmesini ve çözüm yolları aranması istedi. 

Bu ev ziyaretlerinin habersiz yapılmasını ve yanlarında muhtarların götürülmemesini isteyen Müezzinoğlu, “Ben zaman zaman tebdili kıyafet ile geziyorum. Geçen gün İnegöl’de öyle gezdim. Çat kapı girdim bir çok eve. Vali ‘ne zaman geliyorsunuz’ diye aradı. Daha Ankara’dayım dedim. Kimseye haber vermedim gezerken. Siz de habersiz öyle gidin. Zile basın karşınıza çıkan tabloyu görün” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...