Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2015 07:12

Muhalifler TL'ye geçti

Suriyeli muhalifler kontrol ettikleri bölgelerde TL kullanmak için plan hazırladı.

Muhalifler TL'ye geçti
para, tl, surie,

Buna göre, bir kısmı Esad rejimine karşı muhaliflerin elinde bulunan Halep, Golan, Mumbuç, Cerablus, Lazkiye-Bayırbucak, İdlib, Rakka, Tel Abyad ve Humus gibi yerlerde Suriye Lirası yerine TL kullanılacak. Ellerinde yüklü miktardaki Suriye Lirası'nı Türk Lirası'na çevirmek isteyen muhalif gruplar, bu sayede TL'deki istikrardan da yararlanmak istiyor. Amaç, Suriye ekonomisini zor durumda bırakmak. 'Suriyeli Ekonomistler Birliği' isimli grubun Gaziantep'te yaptığı toplantıda, Beşar Esad yönetiminin üzerindeki baskıyı artırmak ve düşmesini hızlandırmak için böyle bir adımın işe yarayabileceği görüşü ortaya çıktı. Suriye'deki birçok muhalif grubun karardan haberi olduğu ve TL'ye geçmek için hazırlıklara başladığı öğrenildi.

EKONOMİSİ BATIYOR
Suriye Siyasi Araştırmalar Merkezi'nin nisanda hazırladığı raporda, iç savaşın ülke ekonomisine 202.6 milyar dolar zarar verdiği ortaya çıkmış, yatırımcıların 36 milyar doları bulan servetleriyle yurtdışına kaçmasının ülke ekonomisine zarar verdiği belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...