Tgrt Haber
27 Ağustos 2015 09:45

Müjde! İŞKUR‘dan öğrencilere 38 TL harçlık

İŞKUR tarafından faaliyete geçirilen 'İşbaşı eğitim programları'yla üniversite öğrencilerine gelir sağlanacak. Öğrencilere günde 38 lira verilecek.

Müjde! İŞKUR‘dan öğrencilere 38 TL harçlık
işkur,üniversite öğrencileri,

İŞKUR Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık, proje sayesinde nitelikli iş gücü oluşturmanın yanında üniversite öğrencilerini iş hayatına hazırlayacaklarını söyledi. Bulanık, üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin iş deneyimi kazanarak mezun olacaklarını kaydetti. Projenin İŞKUR Genel Müdürü tarafından açıklanmasının ardından Hatay İşkur İl Müdürlüğü olarak harekete geçtiklerini ve Mustafa Kemal Üniversitesi’yle bir protokol imzaladıklarını belirten Bulanık, şu bilgileri verdi: "Amacımız istihdamı artırmak. Bu programla öğrencilerimizin çalışma hayatına intibakını sağlamak istiyoruz. Öğrenci mezun olacak çalışma hayatına atılacak ama hiçbir iş tecrübesi olmayacak. 
İŞ HAYATI TANIYOR
Öğrencilerimizi zorunlu veya zorunlu olmayan staj programına dahil etmiş oluyoruz, hem stajına sayılmış oluyor, hem çalışma hayatını tanıyor. Aynı zamanda meslek sahibi yapıyoruz.” 
En fazla 8 saat çalışacak 
Projeye katılan öğrencilere çalıştıkları gün başına 38.48 lira ücret verileceğini ifade eden Bulanık "Bu da bir öğrenci için gerçekten iyi bir cep harçlığı. Programa göre günde en az 5 en fazla 8 saat çalışılabilecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...