Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2017 22:11

MÜSİAD'dan İran atağı

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Uluslararası Ticaret ve İşbirlikleri Komisyon Başkanı Güvercin, "Kuzey Horasan eyaletinde çeşitli alanlarda işbirliği yapmaya hazırız." dedi.

MÜSİAD'dan İran atağı
müsiad,,iran,

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Uluslararası Ticaret ve İşbirlikleri Komisyon Başkanı Mehmet Zeki Güvercin, "Kuzey Horasan eyaletinde çeşitli alanlarda iş birliği yapmaya hazırız." dedi.

Kuzey Horasan eyaleti merkez kenti Bocnurd'daki Kuzey Horasan Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Güvercin, MÜSİAD'ın dünyanın birçok yerinde iş alanı geliştirdiğini belirterek, "Yatırım ve ticari ilişkilerde modern teknolojiyi önemsiyoruz. Şu an dünyada modern teknoloji alanındaki ticari ilişkiler arttı. Bu alandaki alış veriş kazandırıyor." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında sanayi ve maden alanında yapılan mutabakatlara değinen Güvercin, "Sanayi ve maden alanında İran'la çeşitli iş birliklerine sahibiz. Kuzey Horasan eyaletinde de çeşitli alanlarda iş birliği yapmaya hazırız." diye konuştu.

İran'da faaliyet gösteren iş adamı Fatih Çayabatmaz, "Kuzey Horasan eyaletinde bulunan iş adamları, ürettikleri mallar ve ihtiyacı olan ürünler hakkında bize liste şeklinde bilgi vermeleri durumunda daha hızlı alış veriş imkanlarını tespit edebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Heyette yer alan Türk iş adamlarından Yasin Cenan da Kuzey Horasan eyaletinin ihracat ve ithalatla ilgili önemli potansiyellere sahip olduğunu, Kuzey Horasanlı iş adamları ve yetkililerinin de ihtiyaç duydukları kalemleri belirtmeleri gerektiğini anlattı.

Türk ve İranlı iş adamlarının yanı sıra toplantıda Kuzey Horasan Ekonomiden sorumlu Vali Yardımcısı Mahmud Dilpesend, Bocnurd Belediye Başkanı Ruhullah Beratiyan ve Kuzey Horasan Sanayi, Maden ve Ticaret Kurumu Başkanı Yahya Nikdil de hazır bulundu.

MÜSİAD heyetinin Kuzey Horasan ziyaretlerinin 3 gün sürmesi planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...