Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2022 21:41 - Güncelleme : 10 May 2022 22:36

Son dakika! Bakan Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı açıklaması: Müsamaha gösterilmeyecek

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutta düşük kredi müjdesinin ardından yaşanan 'fahiş' fiyat artışlarının yakından takip edildiğini söyledi. Nebati, vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı açıklaması: Müsamaha gösterilmeyecek
Konut,Kredi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçerek müjdeleri peş peşe açıklamıştı. Yüksek fiyatlardan dolayı hiç ev sahibi olmayan vatandaşlar için yeni bir karar alındığını belirten Erdoğan, konut alımında ‘düşük kredi’ imkanı sağlanacağını açıklamıştı.

Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketin yürürlüğe aldıklarını açıklayan Erdoğan, il defa konut sahibi olacak vatandaşlara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacağını belirtimişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konut alacak vatandaşlara düşük faizli kredi sağlayacaklarını açıklamasının ardından fırsatçılar, konut fiyatlarına zam yapmıştı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'fahiş' fiyat artışlarının yakından takip edildiğini söyledi. Nebati, vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

"ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Yine aynı şekilde, vatandaşların konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrıldığını belirten Nebati, şunları kaydetti:

"Tüm bu çabalara rağmen bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği fahiş artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...