Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ekim 2015 01:16

New York borsası haftayı yükselişle tamamladı

New York borsasında endeksler, haftanın son işlem gününde pozitif bilançolar ve Çin Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirim kararını takiben yükselişle kapandı.

New York borsası haftayı yükselişle tamamladı
new york, borsa,

 Standard & Poor's 500 Endeksi 22,67 puan (yüzde 1,10) artışla 2.075,19 puana çıkarak, yıl başından bu yana kaydettiği tüm kayıpları sildi. Dow Jones Endeksi de 158,74 puan (yüzde 0,91) kazançla 17.647,90 puana yükselirken, Nasdaq Teknoloji Endeksi 111,81 puan (yüzde 2,27) primle 5.031,86 puana ulaşarak, ağustos ortasından bu yana ilk kez 5 binin üzerinde kapandı.
 
Bu sonuçlarla, yükselişini 4. haftaya taşıyan endekslerin yönü üzerinde Microsoft, Amazon ve Google'ın bağlı olduğu Alphabet gibi şirketlerin beklentileri aşan bilanço açıklamaları ve Çin Merkez Bankası'nın borç faizini indirme kararı belirleyici oldu.
 
Hisse başına 0,13 dolar zarar etmesi beklenen Amazon 0,17 dolar kar açıklayarak, yatırımcıları şaşırttı. Şirketin Nasdaq Teknoloji Endeksi'nde işlem gören hisseleri, kar açıklamasının ardından yüzde 6,2 değer kazanarak 599,03 dolara yükseldi.
 
Microsoft'un hisseleri ise yüzde 10'un üzerine değer kazanarak, Şubat 2000'den bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Ayrıca, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un hisseleri de yüzde 2,5 artışla endekslerdeki yükselişe katkı sağladı.
 
Analistler, yatırımcıların haftaya yoğun veri akışı ve ABD Merkez Bankası'nın çarşamba günü açıklanacak faiz kararına odaklanacağını ifade ediyor.İtalya'da eski Başbakan ve Milan Kulübünün sahibi Silvio Berlusconi'nin, babası Luigi Berlusconi'yi anmak üzere 1991 yılından beri düzenlediği "Berlusconi Kupası"nda bu yıl, Milano'nun iki dev takımı Inter ile Milan kozlarını paylaştı.
 
San Siro Stadı'nda oynanan mücadeleye yedek ağırlıklı kadroyla çıkan Inter, Fransız oyuncusu Geoffrey Kondogbia'nın 12. dakikada attığı golle ezeli rakibini mağlup etti. Milan ise ligdeki kötü gidişine bir de kupa yenilgisi eklemiş oldu.
 
Inter, bu sonuçla tarihinde 1992'den sonra 2. kez oynadığı Berlusconi Kupası finalinde bu sefer gülen taraf oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...