Tgrt Haber
25 Eylül 2021 16:43

NFT olarak satıldı! Bir bakışı 657.460 TL tuttu

Side Eyeing Chloe adlı resim, bir müzik şirketi tarafından NFT olarak satın alındı. İki yaşındaki küçük kızın sorgular bakışı 657.460 TL değerinde tuttu.

NFT olarak satıldı! Bir bakışı 657.460 TL tuttu
NFT

Bir müzik şirketi iki yaşındaki bir kızı içeren popüler bir internet görüntüsünü 657.460 TL karşılığında NFT olarak satın aldı. Side Eyeing Chloe adlı resim, annesinin Disneyland'e sürpriz bir gezi yapmasının ardından küçük Chloe Clem'in bu durumu onaylamayan bir bakış attığını gösteriyor.

657.460 TL DEĞERİNDE TUTTU

Clem ailesi, iki yaşındaki kızlarının NFT'lerini bir kripto para birimi olan 25 Ethereum değerinden açık artırmaya çıkardı. Görüntünün NFT’si Dubai merkezli bir müzik prodüksiyon şirketi olan 3F Music tarafından 657.460 TL’lik bir satın alındı. Müzik şirketi konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. 
Chloe'nin annesi Katie, BBC'ye kendisinin ve ailesinin müzayedeyi Utah'daki evlerinden izlediğini ve satıştan oldukça memnun olduklarını söyledi. Katie, "Sattıkları için çok minnettarız. Para harika ama bunu bir aile olarak yapmamız çok daha eğlenceli" ifadelerini kullandı. 

NFT NEDİR?

NFT (Non Fungible Token ) Değiştirilemez Token anlamına geliyor. NFT, özünde bir kripto para birimi olarak değeri tutan tahsil edilebilir bir dijital varlık olarak tanımlanıyor. Aynı varlık sınıfındaki başka bir şeyden farklı kılan benzersiz niteliklere sahiptir. Tıpkı bir resim, bir tiyatro bileti, bir ev, bir video oyunu görünümü, bir ticari marka veya 2017'de Ethereum blok zincirinde yükselen ilk gerçek kullanım durumu olan bir CryptoKitty gibi. NFT'ler genellikle dijital sanat eserleri satın almak ve satmak için kullanılıyor. GIF'ler, tweet'ler, sanal ticaret kartları, fiziksel nesnelerin görüntüleri, oyun skill veya skinleri, sanal emlak ve daha fazlası biçimini alabilir. Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey'in ilk tweet'i satmasıyla tweetler bile değer taşıyor. Bu NFT'nin fiyatı ise 2,5 milyon dolar. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...