Tgrt Haber
29 Mart 2018 16:45

Nissan Renault Mitsubishi Birleşiyor | Otomobil devleri 2022 Hedeflerini açıkladı

Bir süredir Renault, Nissan ve Mitsubishi ortaklığı devam ediyordu. Nissan Renault birleşmeye gitti Mitsubishi Motors’ da devreye girdi ve 2022 hedeflerini açıkladı.

Nissan Renault Mitsubishi Birleşiyor | Otomobil devleri 2022 Hedeflerini  açıkladı
Nissan,,Renault,,Mitsubishi,,Otomobil devleri,,Otomobil devleri hedefleri,
Japon ve Fransız otomobil üreticileri 1999'dan beri bir ittifak içerisindeydiler. Bu ittifaka Mitsubishi 2016 yılında katılarak üçlünün Volkswagen Grubu’nun dünyanın en büyük otomobil şirketi olarak görmesine yardımcı oldu. 
Renault-Nissan-Mitsubishi’nin güçlerini daha da artırmayı ve tek hisse senedi olarak işlem yapacak yeni bir şirket oluşturmayı hedeflediği gözlemleniyor. Bu ittifakın başkanlığını yapan Carlos Ghost, tarafından duyurulan birleşme için markaların her biri, gelecek platformları , ortak platformlar ve teknoloji kullanarak , 2022 planının bir parçası olarak üretecek ve bu da maliyetlerin iki katından 10 milyar sterlinlik bir anlaşma olarak görülecek. Ghost, “Bu hedefe ulaşmak için Renault, Nissan ve Mitsubishi, ortak platformlar, güç aktarma organları ve yeni nesil elektrik, otonom ve bağlantılı teknolojiler üzerindeki işbirliğini hızlandıracak” dedi. “Diğer taraftan, büyüyen ölçeklerimizle sinerji artırılacaktır. Yıllık toplam satışlarımızın 14 milyon üniteyi aşacağı tahmin ediliyor ve bu da planın sonunda 240 milyar dolar (170 milyar dolar) gelir elde ediyor. ” 
 
Renault şu anda Nissan'da yüzde 43,4 hissesine sahip ve Nissan Renault'da yüzde 15'lik bir hisseye sahip.Renault ve Nissan’ın ittifakı yıllık maliyetleri 5 milyar avro düşürdü. Ocak 2018 itibariyle, şu anda İttifak'ın bir parçası olan Mitsubishi tarafından üretilenler dahil olmak üzere, 500.000'den fazla elektrikli aracın, 2010'dan beri küresel satışla dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi oldu. 
 
RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI İTTİFAKI “2022 PLANI”NI AÇIKLADI
 
• 9 milyondan fazla araç, dört ortak platformu paylaşacak
• Ortak güç aktarma organlarının oranı, toplam hacmin üçte birinden dörtte üçüne yükselecek
• Elektrifikasyon, çevrimiçi araç ve otonom teknolojilerden daha fazla sinerji sağlanması bekleniyor
• Ortak EV (elektrikli araç) platformlarından ve bileşenlerinden faydalanan 12 saf elektrikli araç modeli piyasaya sürülecek
• Otonom sürüş (AD) teknolojisine sahip 40 araç piyasaya sürülecek
• Robotik araç paylaşım hizmetleri işletmeciliğine yönelik çalışmalar başlayacak
Renault, Nissan ve Mitsubishi ortaklığı önümüzdeki altı yıllık hedeflerinden oluşan “Alliance 2022” planını duyurdu. Grup, iş birliği ile planlanan sürenin sonuna dek yıllık sinerjiyi  10 milyar Euro’ya katlamayı hedefliyor.
 
2022’DE 240 MİLYAR DOLARLIK HEDEF
 
İşbirliğindeki markaların toplam satış adedinin, planlanan sürenin sonuna dek yılda 14 milyon aracı aşması bekleniyor. Toplam gelirin ise, 2016 yılında elde edilen 180 milyar dolar değerindeki toplam gelire kıyasla %30 artarak, planlanan sürenin sonuna dek 240 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.
 
ELEKTRİKLİ ARAÇ LİDERLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ
 
Elektrikli araçların öncüsü ve küresel lideri olarak, işbirliğinin hedefi popüler, kitlelere yönelik ve ekonomik elektrikli araçların dünya çapındaki bir numaralı sağlayıcısı olmak. 2022 yılına dek, üç marka Japonya, ABD, Çin ve Avrupa gibi kilit pazalarda yer alan tüm ana segmentleri kapsayacak şekilde ürün yelpazelerini önemli ölçüde büyütmeyi hedefliyor.
 
• 2020’ye kadar, birden fazla segment için ölçeklenebilir ortak EV platformları oluşturulması ve 2022’de EV satış hacminin %70’nin ortak platformları baz alması öngörülüyor.
• 2020 yılında, işbirliğine üye şirketler arasında paylaşılacak yeni bir EV motor ve batarya serisi tanıtılacak.
• 2022 yılına dek 12 yeni saf elektrikli araç piyasaya sürülecek.
• 2022 yılına dek, NEDC onay metodolojisi esas alınarak 600 km’yi aşkın EV menziline ulaşılacak.
• 2016’dan 2022 yılına gelirken batarya maliyetlerinde %30 düşüş sağlanacak.
• 2016 yılındaki 15 dakikalık şarjla 90 km düzeyindeki menzil NEDC onay metodolojisi esas alınarak, 2022 yılına dek 230 km’ye çıkarılacak.  
• Optimize edilen ve yatay konumlandırılan batarya, ilave kabin alanı ve daha iyi tasarım esnekliği sağlayacak.
• 2022 yılına dek, ortak C/D segmenti PHEV çözümü olarak Mitsubishi Motors’un yeni PHEV teknolojisi benimsenecek.
 
2018’DEN İTİBAREN OTOMOBİLLERDE NELER DEĞİŞECEK?
 
• Ortak araç içi bilgi-eğlence sistemi ve ortak araç içi bağlantı sistemi
• Tüm veri arayüzlerinin yönetimi için Connected Cloud (Bağlantılı Bulut) platformunun piyasaya sürülmesi
• Bulut platform, robotik araç hizmetleri, otomatik sürüşlü sevkiyat araçları ve servis araçları için AD teknolojisine bir geçit sağlayacak.
Connected Cloud (Bağlantılı Bulut) platformu, üç marka için gelişmiş lojistik yönetimi, üretimde gelişmiş veri paylaşımı kullanımı ve garanti maliyetlerini azaltacak bir mekanizma gibi operasyonel verimlilikler sunacak.
Bağlantı planı, aracın kullanım ömrü boyunca yeni hizmetlerin ve özelliklerin kullanılabilmesini sağlayacak açık bir ekosistemin geliştirilmesini kapsıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...