Tgrt Haber
24 Kasım 2014 09:39

Nissibi Köprüsü gün sayıyor

Atatürk Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan Türkiye’nin en uzun üçüncü köprüsü Nissibi Köprüsü’nde sona gelindi.

Nissibi Köprüsü gün sayıyor
Atatürk,Siverek,İstanbul,Ak Parti,adıyaman,Diyarbakır,Mehmet Metiner,

AK Parti adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Türkiye’nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nde yapılan inşaat çalışmalarını inceledi. Siverek ile Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki köprünün yeni yılda araç trafiğine açılması bekleniyor.AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, İl Genel Meclisi Üyesi Abuzer Yalvaç ve beraberindekilerle birlikte Siverek ile Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğu ve 24 metre genişliği ile İstanbul Boğazı’ndaki 2 köprünün ardından Türkiye’nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nde yapılan inşaat çalışmalarını inceledi. İncelemenin ardından açıklama da bulunan Metiner, "Nihayet köprümüzde sona gelindi. 10 metre kadar kısa bir mesafe kaldı. Köprümüz bittiğinde özellikle Diyarbakır ve Adıyamanlı vatandaşlarımız çok rahat bir ulaşıma kavuşacak. Köprünün hizmete girmesiyle birlikte kültür ve inanç turizmi açısından zenginliklere sahip olan bölgemiz cazibe merkezine dönüşecektir" dedi.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...