Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Mart 2017 18:27

Nohut ithalatında gümrük vergisi kaldırıldı

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, nohut ithalatında uygulanan gümrük vergisinin 1 Temmuz'a kadar kaldırıldığını bildirdi.

Nohut ithalatında gümrük vergisi kaldırıldı
nohut, vergi, ithalat,

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, yaptığı yazılı açıklamada, nohut üretiminin bu sezon düşük sonuçlandığını, bu nedenle 3,5 lira seviyesinde olan nohut fiyatlarının 9 liraya kadar çıktığını ifade etti.

Nohuta bağlı leblebi üretim ve ihracatının darbe almaması için Ekonomi Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak nohut ithalatında alınan gümrük vergisinin 1 Temmuz'a kadar kaldırılmasını talep ettiklerini belirten Tefenlili, şunları kaydetti:

"Yani yeni mahsulün çıkmasına yakın zamana kadar nohut ithalatında alınan gümrük vergisinin kaldırılmasını talep ettik. Borsamızın, ekonomi bakanlığı nezdinde yaptığı nohut ithalatında gümrük vergisinin 1 Temmuz'a kadar kaldırılması girişimi olumlu şekilde sonuçlandı. Bugün itibarıyla nohut ithalatında gümrük vergisi 1 Temmuz'a kadar kaldırılmıştır. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...