Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ağustos 2021 10:09

Ocak'tan beri en güçlü iyileşme: İSO PMI, 54 seviyesinde

Haziranda 51,3 seviyesinde bulunan Türkiye İSO imalat sektörü PMI, temmuzda 54 seviyesine yükseldi. Son anket verileri faaliyet koşullarında ocak ayından bu yana en güçlü iyileşmenin yaşandığına işaret etti.

Ocak'tan beri en güçlü iyileşme: İSO PMI, 54 seviyesinde
PMI,İSO,sanayi

Türkiye İSO imalat sektörü PMI temmuzda 54 seviyesine yükseldi. PMI, haziranda 51,3 seviyesinde bulunuyordu.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, temmuzda 54,0’e yükseldi. Son anket verileri faaliyet koşullarında ocak ayından bu yana en güçlü iyileşmenin yaşandığına işaret etti.

COVID-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi temmuzda müşteri talebinde iyileşmeye yol açtı. Söz konusu iyileşme Ağustos 2020’den beri en yüksek hızda gerçekleşti. Uluslararası talebin güçlenmesiyle yeni ihracat siparişleri toplam yeni siparişlerden de hızlı artış gösterdi.

İstanbul Sanayi Odası Türkiye Sektörel PMI temmuz verilerine göre Covid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi, bazı sektörlerde aktivitenin canlanmasını sağladı ve üretimde güçlü artışlar gözlendi.

Takip edilen 10 sektörün yarısı temmuzda üretim hacmini artırırken, giyim ve deri ürünleri sektörü büyümede başı çekmeye devam etti. Sektörlerin çoğunda istihdam artış gösterirken, en güçlü artış ana metal sektöründe gerçekleşti. Bazı sektörler de keskin fiyat artışları, tedarik zinciri aksamaları ve talep zayıflıkları nedeniyle zorlanmaya devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...