Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Mart 2014 12:53

Öğrencilere müjde, BDDK, taksit yasağını öğrenciler için kaldırdı

Öğrenciler bu harcamalarını 9 taksitle yapabilecek

Öğrencilere müjde, BDDK, taksit yasağını öğrenciler için kaldırdı
bddk,kredi kartı,taksit yasağı,öğrenciler 9 taksit yapabilecek,

BDDK, taksit yasağını öğrenciler için kaldırdı Öğrenciler bu harcamaları9 taksitle yapabilecek.Habertürk'ün haberine göre Genel alışverişi 9 taksitle sınırlayan benzin, gıda ve yemek harcamalarına da taksit yasağı getiren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) öğrenciler için yasağı kaldırdı. BDDK yasağı kaldırırken okullarda verilen yemeği eğitimin bir parçası saydı. Böylece öğrenciler ve veliler okullarda yılbaşında veya dönem başında ödedikleri yemek parasını kredi kartıyla 9 taksit yapabilecek. BDDK bu yasağı Özel Okullar Birliği Derneği'nin isteği üzerine kaldırdı.
'BU ÖDEME ASLINDA TAKSİTLENDİRME DEĞİL'
Birlik BDDK'ya başvurarak her yılbaşında aldıkları yemek ücretine getirilen taksit yasağının kaldırılması istedi. Birlik, yemek hizmetinin eylül ayında başlayıp haziran ayında sona eren bir hizmet olduğunu bildirdi.Hizmetin sunulduğu süre esas alınarak bu hizmete ilişkin yapılacak ödemenin taksitlendirme değil aslında öğrenim ve yemek hizmeti verildikçe hak edilen bedelin kredi kartından tahsil edilmesi olduğunu savundu. Dernek ayrıca taksit yapılmadığı durumlarda velilerin her ay okula gelmek zorunda kaldığını ifade ederek ve taksit yasağının kaldırılması istedi.
TAKSİT 5 HAFTADA 5.4 MİLYAR AZALDI
Kredi kartına taksit sınırı getirilmesinin ardından taksitli harcamalardaki düşüş geçen hafta da sürdü ve 5 haftada taksitli kredi kartı harcama tutarı 5 milyar 433 milyon lira geriledi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası istatistiklerine göre, 11 haftalık dönemde ise taksitli kredi kartı harcama tutarı 1 milyar 146 milyon lira geriledi. 7 Mart ile biten haftada mevduat bankalarındaki kredi kartı harcama tutarı yüzde 0.98 oranında azalışla 88 milyar 486 milyon 102 bin liraya geriledi.
DÖVİZ BÜFESİNE POS YASAĞI GELDİ
BDDK ayrıca Hazine Müsteşarlığı'nın sorusu üzerine döviz büfelerinden kredi kartıyla altın ve döviz alınmamasını, bu büfelerde POS cihazı bulundurulm

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...