Tgrt Haber
29 Haziran 2022 15:13 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 15:32

Oktay, iş insanlarına seslendi: Kritik faiz ve enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Ankara’da düzenlediği “Türkiye Ekonomi Şurası”nda önemli açıklamalarda bulundu. Faiz ve enflasyon konusunda verilen mücadeleye vurgu yapan Oktay, iş insanlarını "yerli girdinin öncüleri olmaya davet ettiğini" söyledi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Oktay, iş insanlarına seslendi: Kritik faiz ve enflasyon mesajı
enflasyon

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Ekonomiyi yüksek faiz, yüksek enflasyon kısır döngüsünden kurtarıp yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme rotasına sokmanın gayreti içindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen “Türkiye Ekonomi Şurası”nda konuştu.

'REFAH DÜZEYİNDE OLUMSUZLUĞA MÜSAADE ETMİYORUZ'

Enflasyon ve hayat pahalılığı konularında alınan tedbirlere dikkat çeken Oktay, "İnsanlarımızın günlük hayatlarını olumsuz yönde etkileyen hayat pahalılığının önüne geçecek tedbirleri alıyoruz. Aynı zamanda her kesimin gelirlerini yükselterek refah düzeyinde olumsuz bir yönelime müsaade etmiyoruz. Bu kararları da an itibarıyla yürürlüğe koyuyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay iş insanlarına seslenerek "Sizleri ara malında yerlileştirme ve millileştirme hamlesine destek vermeye; üretimde yerli girdinin öncüleri olmaya davet ediyorum. Yurt dışında ülkemize tahsis edilecek alanlarda gerçekleşecek tarımsal üretimde de yer almanızı özellikle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...