Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2014 17:59

Ölürse Ortadoğu'da yeni kriz başlayacak

Umman Sultanı Seyid Kâbus bin Seyd El Ebu Seyd'in kolon kanseri olduğu iddia edilirken, ölmesi durumunda Ortadoğu'nun yeni bir krize sürüklenebileceği belirtiliyor.

Ölürse Ortadoğu'da yeni kriz başlayacak
ortadoğu, kriz, yeni kriz,

Ortadoğu'nun üzerinde karabulutlar dolaşmaya devam ediyor. Şimdi de Umman Sultanı Seyid Kâbus bin Seyd El Ebu Seyd'in kolon kanseri olduğu iddia edilerek, ölmesi durumunda Ortadoğu'da yeni bir krizin çıkabileceği kaydedildi. İngiltere'nin de desteğiyle 1970 yılında babasını tahttan indirerek bugüne kadar saltanatını sürdüren Kabus Bin Said'in tahtta olduğu süre boyunca Umman, genellikle bölgesel düşmanlar arasında köprü vazifesi gördü. İran-Irak Savaşı boyunca da tarafsızlığını koruyan Kabus Bin Said, Amerika'nın yanı sıra Batı ile de sıcak ilişkiler kurarak, denge politikası yürüttü. Sultan son haftalarda kolon kanserine yakalandığı söylentilerini gidermek için çabalasa da, zayıf görünümü ve program iptalleri söylentileri yeniden alevlendirdi. ForeignPolicy.com da gelecek hafta 74 yaşını dolduracak olan Kabus Bin Said'in ölüm döşeğinde olabileceği iddialarını yorumladı. Teoriye göre Kabus Bin Said öldüğünde yeni lider kraliyet ailesinin önde gelenleri arasında uzlaşı yoluyla seçilecek. Bu noktada ise birkaç kötü senaryo var. İlki İran yanlısı bir hükümdarın başa geçmesi. Bir diğeri ise isyan ve saldırıların patlak vermesi. Her iki durumun da ülkedeki denge politikasını yıpratarak Ortadoğu'da yeni bir krize yol açabileceği iddia ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...