Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 17:38

Ömer Çelik : Muğla'ya 17,5 milyon lira yardım gönderildi

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "Muğla Valiliği emrine 17,5 milyon lira gönderildi. Muğla'da Türk Kızılayı'nın AFAD'ın vatandaşlarımıza uzanan çalışmalarını göndük.. Adana'da Osmaniye'de gittiğim yerlerde bu fedakarlığı gördüm" dedi.

Ömer Çelik : Muğla'ya 17,5 milyon lira yardım gönderildi
AK Parti,Ömer Çelik,MYK,Yangın,Orman

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"Toplantının gündeminde orman yangınları vardı. Güçlü bir şekilde olayın ele alınması gerçekleşmiş oldu.  28 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında 263 adet yangın meydan geldi. Şimdiye kadar bu yangınların 256'sı kontrol altına alındı. 4 tanesine müdahale sürüyor. 

MUĞLA'YA 17,5 MİLYON LİRA GÖNDERİLDİ

Muğla Valiliği emrine 17,5 milyon lira gönderildi. Muğla'da Türk Kızılayı'nın AFAD'ın vatandaşlarımıza uzanan çalışmalarını göndük.. Adana'da Osmaniye'de gittiğim yerlerde bu fedakarlığı gördüm. Şimdi bu yangınlara kapasitesi açısından geçmişte 40 dakika olan süre şu anda 12 dakikaya inmiş durumda. Bunları daha da geliştireceğiz. Son dönemde çok sayıda yangının ortaya çıkması zorlayıcı bir tablonun görülmesine neden oldu.

252 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

Yeşillendirme çalışmaları çokça soruluyor. Burada da aynı kararlılıkta her vatandaşımız için 3 fidan dikerek, 252 milyon fidan dikerek gerçekleştireceğiz. 300 yakın yangın son 12 günde çıktı. Bunlara karşı güçlü bir mücadele verildi. Kurumlarımız yaraları sarmak için büyük bir gayret sarf ettiler.

Malesef siyaset kurumunun yangının sönmesi konusunda bir hassasiyet göstermesi gerekirken bazı siyasetçilerimiz fitne ateşi diktiğini gördük. Yangınla mücadele kadar fitne ateşi ile de mücadele vermek zorunda kaldık. Tüm bunların içerisinde kim yaraların sarılması için gayret göstermişse, hangi siyasi partiden olursa olsun, elini uzatanlara şükranlarımızı sunarız.

AFGAN GÖÇMENLER MESELESİ

Türkiye hiç kimsenin göçmen kampı değildir. Ölümden kaçana sahip çıkmamak ahlaki olmaz. Ama burasını göç kampı gibi göstermek doğru değil. Bu mesele para meselesi falan da değildir. Bu süreci, devlet geleneklerimize uygun bir biçimde yürüteceğiz. Burada dünyanın ahlakını temsil eden bir çizgide duracağız. Bir takım marjinal yaklaşımlara teslim olmayacağız.

YKS'DE BARAJ PUANI DÜŞECEK Mİ?

(MHP lideri Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavındaki baraj puanının düşürülmesi yönündeki önerisi hakkında) Sonuca varılmadı. Gündem ağrılıklı olarak yangın olduğu için MYK'da bir değerlendirme yapılmadı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...