Tgrt Haber
02 Temmuz 2022 15:04 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 15:31

Ons altın toparladı, yeni haftada umut arayışı başladı: Uzmanlar yükseliş bekliyor

Ons altındaki sert düşüşten sonra hafta kapanışında yükseliş geldi. 1785 dolar aşağısına kadar inerek tehlikeli bölgelere giren ons altın dün toparlanarak 1810 dolara kadar yükseldi. Gram altı yükselişi ise daha hızlı oldu. Uzmanlar yeni haftada da artış bekliyor. İşte altında son durum ve güncel analist yorumları…

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber, Kitco News
Ons altın toparladı, yeni haftada umut arayışı başladı: Uzmanlar yükseliş bekliyor
altın

Ons altın dün 1784,65 dolara kadar düşerek son 6 ayın en alt seviyesini gördü. Dolar endeksinin sert tırmanarak doların ağırlığını tüm varlıklar üzerinde hissettirmesinin ardından altında korku dolu saatler geride kaldı.

Ons altının tekrar yükselişe geçmesi, tehlikeli bölgeden çıkışı gösterdi. Dün 1800 dolar aşağısında geçen 9 saatte destek seviyesinin kırılmasıyla analistlerin “uluslararası piyasada stop emirleri satış dalgası başlatabilir” uyarısı gelmişti. Türkiye saatiyle 20:00 itibarıyla bu dalganın sınırlı olduğu görüldü. Yatırımcılar düşük fiyatları alım yeri olarak değerlendirerek ons altına ilgi gösterdi.

DOLARIN BASKISI AZALIŞA GEÇTİ

Euro, Japon Yeni, Kanada Doları, İngiliz Sterlini, İsveç Kronu ve İsviçre Frangına karşı ABD Dolarının durumunu ölçen Dolar endeksinin 105 üstüne çıkarak tüm varlıklar üzerinde doların ağırlığını hissettirmesinin ardından yarım puan düştü.

Riskli piyasalarda S&P 500 1970'den bu yana yılın en kötü yarısını yaşarken, altın, yılın başından bu yana sadece yüzde 1 düşüşle istikrarlı bir seyir izliyor.

GRAM ALTIN EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Gram altın ise yükselişi öğle saatlerinden itibaren başlatıp 975 TL ulaştı ve 1000 TL hedef seviyesi ile aradaki farkı daha hızlı azalttı. BDDK’nın doları düşüren kararı sonrası altın tarafında da hareketli geçen haftanın 970 TL ortalaması kayıpları baskıladı.

Yeni haftaya girerken ise uzmanlarda yükseliş tahminleri fazlalaştı. Altın, gümüş ve değerli metal ticareti şirketi Kitco’nun anketinde yüzde 41’lik oran altında yükseliş öngördü.

Adrian Day Varlık Yönetimi Başkanı Adrian Day, mevcut ortamda altının aşırı satıldığını ve bir sıçramanın beklendiğini söyledi.

Ons altın son olarak 1809 dolarda haftayı kapattı. Gram altın ise 975,51 TL oldu.

İŞTE 2 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

ALTIN (GRAM) 974,75 TL

ALTIN (ÇEYREK) 1610,75 TL

ALTIN (TAM) 6443,00 TL

CUMHURİYET ALTINI 6562,65 TL

ALTIN (ONS) 1810,45 DOLAR

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: TGRT Haber, Kitco News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...