Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2015 04:24

Oradan ev alacaklar dikkat

Emlak Konut GYO, konutların metrekare fiyatlarını artırdığı iddia edilen Kayabaşı 5. Etap ihalesini iptal etti. W

Oradan ev alacaklar dikkat
emlak,kayabaşı,gyo,

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Kayabaşı 5’inci Etap ihalesini iptal etti. Geçen ay gerçekleştirilen Başakşehir Kayabaşı 5’inci Etap ihalesinin 1 milyar liralık satış gelir hedefiyle kazanılması, ihalelerdeki tekliflerin konutların metrekare satış fiyatlarını yükselttiği eleştirilerine yol açmıştı. 3 bin - 3 bin 500 liralık metrekare satış fiyatını 6 bin – 6 bin 500 lira seviyesine çıkaran ihale sektörde tartışma başlatmıştı. İptal kararının ardından konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Fiyatlar bir anda birden üçe atlarsa, buna ‘Dur’ deriz. Her şeyin ayağı yere basarak olmasını, fiyatların adım adım ilerlemesini istiyoruz. İhalede verilen fiyatlar Kayabaşı’nda yakalanmayacak mı? Evet, zamanla yakalanacak. Ancak fiyat artışının kademe kademe olmasını istediğimiz için ihaleyi iptal ettik” dedi.H

‘DÜZENLEYİCİ KURUM OLURUZ’

2014 yılında 1.1 milyon konut satışı gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kurum, “Piyasanın önde gelen oyuncusuyuz. Tabii ki düzenleyici bir kurum oluruz. Bu yönde bir ihale daha gerçekleşirse bunu yine iptal ederiz” dedi.

Kurum, Kayabaşı 5’nci Etap ihalesinin 30 Nisan’da tekrarlanacağını belirterek, “Şartları mali olarak biraz daha zorlaştırmayı planlıyoruz. Katılacak firmalar bölgenin fiyat ve hesaplarını biraz daha iyi yapacaklar. Bu kararı konut alıcısını ve gayrimenkul sektörünü düşünerek aldık” ifadelerini kullandı.

18 Mart’ta gerçekleştirilen, yaklaşık 20 şirketin katıldığı Kayabaşı ihalesi bölge ortalamasının üzerinde fiyatla sonuçlanmıştı. İhaleyi 1 milyar 32 milyon lira toplam satış geliri üzerinden Emlak Konut’a yüzde 46.10 pay (475 milyon 752 bin lira) teklif veren Yıldızlar-HKM ortaklığı kazanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...