Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 10:11

Ormanda yapı yetkisi tartışmasına Bakan'dan yanıt: 39 yıldır var

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili iddialara yanıt verdi. Bakan Ersoy, düzenlemenin bugün değil 1982 yılında çıkarılan kanun ile 3 bakanlığın uhdesinde 39 yıldır var olduğunu belirtti.

Ormanda yapı yetkisi tartışmasına Bakan'dan yanıt: 39 yıldır var
orman,yangın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı ormanlarda yapılaşma yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verilmesi ile ilgili açıklamasına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan cevap geldi. 

Ormanlarda yapılaşma yetkisinin Bakanlığa verilmesinin, 3 bakanlığın uhdesindeki yetkinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sınırlandırılmasından ibaret olduğunu ve söz konusu düzenlemenin 39 yıl önce çıkarıldığını bildiren Bakan Ersoy Twitter'dan Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek paylaşımda bulundu.

"Bu düzenleme bugün değil, 1982 yılında çıkarılan kanun ile 3 bakanlığın uhdesinde 39 yıldır var olan yetkinin, uzmanlığı gereği Bakanlığımızla sınırlandırılmasından ibarettir" diyen Bakan Ersoy, "Birlik ve beraberlik gerektiren bu günlerde konuyu çarpıtmanızı doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Ormanda yapı yetkisi tartışmasına Bakan'dan yanıt: 39 yıldır var

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...