Tgrt Haber
25 Ocak 2022 13:32

OSTİM elektrik kesintisi ne zaman bitecek? OSB elektrik kesintisi kaç gün sürecek?

TEİAŞ sanayi bölgelerine elektrikli kesintisi yapılacağını duyurdu. İran ve Türkiye arasında bulunan doğal gaz hattında meydana gelen arıza nedeniyle ortaya çıkan gaz sorunu devam ederken elektrik kısıtlaması sanayi bölgesinde ‘’OSTİM elektrik kesintisi ne zaman bitecek? TEİAŞ elektrik kesintisi hangi günler?’’ Sorularına neden oldu. Türkiye’de organize sanayi bölgelerine (OSB) en az 3 gün olmak üzere elektrik kısıtlaması yapılacak. İşte tü detaylar..

OSTİM elektrik kesintisi ne zaman bitecek? OSB elektrik kesintisi kaç gün sürecek?
elektrik,,sanayi,,kesinti,,enerji,,OSB,,OSTİM,

Organize sanayi bölgelerine uygulanan yüzde 40 doğal gaz kısıtlamasının ardından TEİAŞ elektrik kesintisi haberini duyurdu. Buna göre 24 Ocak Pazartesi saat 00.00’dan itibaren Türkiye’deki tüm OSB’lere elektrik kısıntısı uygulanacak. Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinde bir olan OSTİM için araştırmalar devam editor. Peki OSTİM elektrik kesintisi ne zaman bitecek?

OSTİM ELEKTRİK KESİNTİSİ NE ZAMAN BİTECEK? 

Ankara organize sanayi bölgesi OSTİM elektrik kesintisi hakkında araştırmalar yoğunlaştı. TEİAŞ geçtiğimiz hafta organize sanayi bölgelerine (OSB) en az 3 gün olmak üzere elektrik kısıtlaması yapacağını duyurdu. Kararla birlikte tüm OSB’ler yalnızca aydınlatma ve ısınma amaçlı kullanılabilecek kadar enerji çekimi yapacak. Belirlenen günlerde üst sınırı aşan işletmelere ve tesislere TEİAŞ tarafından ceza kesilecek ve yaptırım uygulanacak. Peki OSTİM elektrik kesintisi kaç gün sürecek? 

OSTİM elektrik kesintisi ne zaman bitecek? OSB elektrik kesintisi kaç gün sürecek?

OSTİM başta olmak üzere organize sanayi bölgelerine yapılacak elektrik kesintisinin 24 Ocak Pazartesi, 25 Ocak Salı, 26 Ocak Çarşamba günlerinde yapılacak. Böylece OSTİM elektrik kesintisi 26 Ocak Çarşamba sona erecek. 

Kesinti ilk olarak Pazartesi, Perşembe ve Cuma günü yapılacağı duyurulurken tepkilerin üzerine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in konuya müdahale ederek sanayi elektrik kesintisi ardışık hale getirdi. 

OSB ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDEN OLDU? 

Organize sanayi bölgelerinde bulunan işletmeler ‘’OSB elektrik kesintisi neden oldu? Sanayi elektrik kesintisi neden?’’ sorularına odaklandı. İran'dan Türkiye'ye gelen doğal gazın 10 gün süreyle kesintiye uğraması ile başlayan elektrik kesintisi sanayi üretimini olumsuz etkiledi. 

Ankara organize sanayi bölgesi OSTİM ve Türkiye’de bulunan OSB’lere 3 gün boyunca elektrik kesintisi yapılacak. 
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, üretimin arttığı bir dönemde kesintinin sanayi bölgelerine olumsuz yandığı ve yetkililerin sorunu çözmek için İran’a gideceğini duyurdu. Sanayi elektrik kesintisi ile vatandaşlar borç iddaları ile karşılaştı. Bunun üzerine BOTAŞ, son günlerde sanayide yaşanan doğalgaz ve elektrik kısıtlamaları hakkında İran dahil hiçbir tedarikçisine borcu bulunmadığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...