Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 14:36

Otobüs bileti fiyatına sınırlama geldi

Şehirler arası otobüs firmalarına ilişkin fahiş fiyatların önüne geçilmesi amacıyla üç ay süreyle tavan ücret tarifesine geçildi.

Otobüs bileti fiyatına sınırlama geldi
otobüs bileti,kurban bayramı

1 Temmuz itibariyle şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla Kurban Bayramı’nda memleketine gitmek isteyenler bilet telaşına düştü. Hal böyle olunca Kurban Bayramı’na sayılı günler kala otobüslerde doluluk yüzde 90'lara ulaştı. Bayram arifesine yaklaşırken ek seferler koymayı planlayan seyahat firmaları, bilet fiyatlarını da artırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı artan bilet fiyatlarına dur dedi. Bu kapsamda "Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Tavan Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, COVID-19 salgınında uygulanan tedbirlerin ve yolcu taşımacılığındaki kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasının ardından, yolcu potansiyelindeki artışı da göz önünde bulundurarak, fahiş fiyatların önüne geçilmesi amacıyla üç ay süreyle tavan ücret tarifesi belirledi.

Uygulanacak tavan fiyat tarifesi şu şekilde:

Otobüs bileti fiyatına sınırlama geldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...