Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2022 05:53 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 07:18

ÖTV’de indirim beklentisi ikinci el otomobilde satışları durdurdu

Sıfır araçlara ÖTV indirimi yapılacağı yönündeki beklenti ikinci eldeki ateşi aldı. Satışa çıkarılan otomobil sayısı 5 günde 30 bini aştı. Galericiler ise indirim olmadığı takdirde satış yapanların zarar edeceğini ifade etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
ÖTV’de indirim beklentisi ikinci el otomobilde satışları durdurdu
ikinci el otomobil,ötv,araba,galeri

Resmi Gazete’de geçtiğimiz günlerde yayımlanan karara göre Özel Tüketim Vergisi genel tebliğinde yer alan ‘Bakanlar Kurulu’ ibaresi ‘Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirildi. Cumhurbaşkanı’nın motorlu araç ÖTV ve matrahlarında alt ve üst sınırını 3 katına kadar arttırabileceği veya sıfıra indireceği belirtildi. Yaşanan bu gelişmeler hem vatandaşta hem sektör temsilcilerinde indirim beklentisi oluşturdu.

5 GÜNDE 30 BİN ARAÇ DAHA SATIŞA ÇIKTI

Sıfır araçlara gelecek ÖTV indirimiyle fiyatların düşeceğine inanan vatandaş ellerindeki araçları vergi indirimi yapılmadan yüksek fiyata satışa çıkardı. 30 Temmuz’da internette satşta olan araç sayısı 666 bin iken bu rakam 696 bine yükseldi. 5 günde 30 bin araç satışa çıktı. Satışa çıkan araç sayısı artarken ikinci el piyasasında satışlar frene bastı.

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

İstoç’ta galericilik yapan Serkan Demirkan ise ÖTV indiriminde çok büyük bir beklentinin oluştuğu bundan dolayı da vatandaşın ikinci el araba almak yerine bekleyerek sıfır otomobil almak için gelişmeleri takip ettiğini söyledi. Demirkıran, “Ticaret azaldı. Bir süre daha böyle devam ederse fiyatlar düşer. Henüz açıklanmış bir karar olmadan vatandaşlar ellerindeki araçları satıyor. Bu yanlış, zarar edebilirler. Bir de bunlar tok satıcı. Fiyatı yüksekten yazıyorlar. Araba satılmıyor. Piyasada satılık araç sayısı birden arttı. Diyelim ÖTV indirimi olmadı o zaman ne olacak?” diye konuştu. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...