Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2018 14:41

Palamut 5 liranın altına düşecek

Karadeniz'de, yaklaşık 170 kilometrelik sahil şeridine sahip Kastamonu'da balık sezonunda yaşanan bereket, balıkçıların yüzünü güldürdü.

Palamut 5 liranın altına düşecek
Palamut

Yaklaşık 170 kilometrelik sahil şeridine sahip Kastamonu'da denize açılan balıkçılar kasalar dolusu palamutla kıyıya dönüyor
Abana, Cide, Çatalzeytin, Doğanyurt ve İnebolu ilçelerinden denize  açılan balıkçıların Karadeniz'e serdiği çevirme ağları, kasalar dolusu palamutla  çekildi.

Doğu Karadeniz'den bölgeye gelen "gırgır" teknelerinin ağları da  palamutla şenlendi.
 
Evrenye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Akın, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de başlayan sezonda yaşanan bereketin balıkçıları  sevindirdiğini söyledi.
 
Karadeniz'de yalnızca palamut değil çinekopta da bolluk olduğuna  dikkati çeken Turan, şunları dile getirdi:
 
"Geçtiğimiz yıl sezonda umduğunu bulamayan balıkçılarımızın yüzü bu  sene güldü. Şu ana kadar çok bereketli avlar gerçekleştirildi, avlanan palamutlar  yaklaşık bir kilogram civarında, birçoğu bunun üzerinde. Tezgahlardaki fiyatlar  da balığın durumuna göre 5 liradan alıcı buluyor. Balık iri olması nedeniyle  fiyatını koruyor. Havanın sürekli değişmesi, yani denizin bir gün avcılığa uygun,  birkaç gün bozuk olması fiyatın düşmemesindeki etkenlerden biri. Geçtiğimiz  senelerdeki gibi irili ufaklı balıklar bol olursa, palamut 5 liranın altında da  alıcı bulabilir."
 
Turan, Zonguldak'ta Ereğli taraflarında 200-300 kasalık hamsilerin  avlandığına işaret ederek, hamsideki durumu da kasım ayı içinde göreceklerini  belirtti.
 
3 bin palamutla döndüler
 
Abana ilçesinden denize açılan "Gurbetçi 37" teknesi de Çatalzeytin  açıklarında avladığı 3 bin palamutla Şehit Ömer Şenel Balıkçı Barınağı'na döndü.
 
Balıkçı Emrah Korkut, kötü giden havaların ardından Karadeniz'e bolluk  ve bereket geldiğini söyledi.
 
Korkut, "Fırtınalı günlerimizin ardından kıyılarımızda yeniden palamut  bereketi başladı. Yani Karadeniz adeta coştu. Bizlerle birlikte diğer balıkçı  arkadaşlarımız da nasibini alarak barınağa döndü. Bu sene inşallah halkımız da  balıkçılarımız da balığa doyacak." dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...