Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2017 12:07

Palandöken: Akaryakıt üzerindeki vergi yükü azaltılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonun düşürülmesi için akaryakıt üzerindeki vergi yükünün azaltılması gerektiğini belirtti.

Palandöken: Akaryakıt üzerindeki vergi yükü azaltılmalı
Bendevi Palandöken

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, akaryakıta getirilen zamların,  yüksek enflasyonun en önemli nedenlerinden biri olduğunu ifade etti.

Akaryakıttaki yüksek vergi yükünün azaltılması gerektiğine dikkati  çeken Palandöken, "Çiftçinin tarladaki ürününden esnafın rafındaki ürüne her şey  zamlanıyor. Ekim ayı enflasyonunda en yüksek artış yüzde 16,79 ile ulaştırma  sektöründe oldu. Gelen zamlara yetişemez olduk. Son olarak motorindeki 11  kuruşluk fiyat artışı küçük esnaf ve çiftçinin belini daha da bükecek ve halkın  alım gücünü kıracak. Akaryakıttaki fiyat artışları böyle devam ederse yıl sonu  enflasyonu yüzde 15'i geçer." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, bu dönemde doğal gaza yapılacak indirimin esnafı ve dar  gelirlileri sevindireceğine işaret ederek, "Enflasyonun düşürülmesi için  akaryakıt üzerinde yüzde 60'ı aşan vergi yükünün de mutlaka azaltılması lazım."  ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...