Tgrt Haber
05 Nisan 2016 06:24

Panama skandalına karışan Alman banka sayısı artıyor

Aralarında Deutsche Bank’ın da bulunduğu Almanya’nın en büyük yedi bankasından altısı olmak üzere 28 Alman bankası Panama belgelerinde..

Panama skandalına karışan Alman banka sayısı artıyor
panama belgeleri, almanya, almanya panama, deutsche bank

Alman Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesi tarafından dünyaya duyurulan  Panama belgeleri skandalına karışan Alman bankalarının sayısı artıyor.  SZ’un bildirdiğine göre, Panama’da Offshore hesapları bulunan Alman bankalarının sayısı en az 28… 

Aralarında Deutsche Bank’ın da bulunduğu Almanya’nın en büyük 7 bankasından altısının Panama belgelerinde adı geçiyor.
SZ’nin haberine göre Deutsche Bank’ın yanı sıra, Dresdner Bank, Commerzbank, BayernLB (Bavyera Eyalet Bankası) ve diğer eyalet bankaları da doğrudan ya da farklı kuruluşlar aracılığıyla kurdukları bin 200 sahte firma ile Mossack Fonseca‘nın müşterisi oldu. Sadece Deutsche Bank’ın 2007 yılına kadar 400 firma kurduğu, bunların en az 50’sinin hala aktif olduğu belirtiliyor.
Dünya çapında ise 500 bankanın kurdukları sahte 15 bin 600 firma aracılığıyla kendileri ya da müşterilerine haksız kazanç elde ettikleri Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin aktardığı bilgiler arasında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...