Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2021 13:28

Pandemi tasarrufu arttırdı

Covid-19 ile birlikte hane halkı tasarrufları artarken, yılın ikinci çeyreğinde en üst noktaya ulaştığı görüldü. 2020 yılının üçüncü çeyreğinde düşmesine rağmen 1 yıl öncesine göre 4,5 puan daha yüksek olduğu kaydedildi.

Pandemi tasarrufu arttırdı
Pandemi

Medya takip kurumu Ajans Press'in, Avrupa İstatistik Ofisi (EUROSTAT) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Covid-19'un Hane Halkı Tüketimi ve Tasarruflarına etkisi belli oldu. Böylelikle geçen yılın ikinci çeyreğinde harcamalar düşüş yaşarken, tasarrufun en üst noktaya ulaştığı görüldü. 2020 yılının üçüncü çeyreğinde tasarruf düşmesine rağmen 1 yıl öncesine göre artı 4,5 puan daha yüksek olduğu kaydedildi. Rapor Avrupa Birliği ülkelerini kapsarken, 2020 yılının ikinci çeyreğinde brüt harcanabilir gelirinde sıfırın altına düştüğü gözlendi. Bireysel tüketim harcamalarına bakıldığında ise normalde 3-4 bandı seyrederken, 2020 yılının ikinci çeyreğinde eksi 15'lere düştüğü gözlendi. Üçüncü çeyrekte ise eksi 4 seviyesine geri çekildi.

55 milyona yakın haber çıktı
Ajans Press, koronavirüs ile alakalı medyaya yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press'in gerçekleştirdiği medya araştırmasına göre, 2020 yılında koronavirüs ile ilgili geçen yıl içerisinde, yazılı basın, televizyon kanalları ve online haber sitelerinde 55 milyona yakın haber çıkışı tespit edildi. Covid-19 ile birlikte ülkelerdeki ekonomik gidişat sarsılırken, tasarruf kelimesinin geçen yıl 35 bin 565 habere konu olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...