Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2014 10:31

Paranın patronu artık kadınlar

Janet Yellen, Bernanke'den bayrağı devralarak Fed tarihinin ilk kadın başkanı oldu. Yellen'in görevi devralmasıyla 17 ülkenin merkez bankasını kadınlar yönetmiş olacak.

Paranın patronu artık kadınlar
abd, Janet Yellen, Bernanke, fed, Paranın patronu artık kadınlar,

Janet Yellen, Bernanke'den bayrağı devralarak Fed tarihinin ilk kadın başkanı unvanını kazandı. AA muhabirlerinin 100'ün üzerinde ülkenin merkez bankası başkanlarına dair yaptığı araştırmaya göre, Yellen, küresel ekonomideki en önemli kadın aktörlerden biri haline geldi. 1977 yılında ABD Merkez Bankası'nda (Fed) ekonomist olarak göreve başlayan Yellen, 2004 yılında San Francisco Fed Başkanlığına, 4 Ekim 2010 yılında da Başkan Yardımcılığı'na atandı. Bugün ise ABD saatiyle Fed koltuğuna Yellen'ın geçecek olmasıyla 17 ülkenin merkez bankası başkanlığı koltuğuna kadın yönetici oturmuş oldu. Hali hazırda Rusya, İsrail, Güney Afrika, Malezya, Belarus, Botsvana, Bahamalar, Honduras, Kırgızistan, Samoa, Demokratik Sao Tome ve Principe Cumhuriyeti, Sırbistan, Seyşeller, El Salvador, Aruba ve Lesoto'da da paranın patronu kadınlar.
Türkiye tarihinde ise Merkez Bankası başkanlık koltuğuna henüz kadın bir başkan oturmazken, banka bünyesindeki "Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar" ile "İstatistik" birimi başkanlıkları kadınlar tarafından yürütülüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...