Tgrt Haber
02 Şubat 2014 13:01

Patates depodan çıktı, fiyatı düştü

Patatesin perakende fiyatı, geçen haftadan bu yana 3,5 liradan 2,5 liraya düştü.

Patates depodan çıktı, fiyatı düştü
patates fiyatları,depo,fiyatı,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,papates üretimi,

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ocak ayında perakende fiyatı en fazla artan ürünlerden olan patates, geçen haftaya kadar kilogramı 3,5 liraya varan fiyatlardan satıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının girişimleriyle Türkiye'de patates üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Niğde ve Nevşehir'de depodan çıkışı hızlanan patatesin fiyatı geriledi.Balıkesir'de pazarcı esnaflarından Serkan Serer, depodan çıkışlarının hızlanmasıyla patatesin "ateşinin" düştüğünü belirterek, "Geçen haftalarda adeta lüks olmuştu. Bu hafta 2,5 liraya geriledi ki bu rakam çok daha makul. Vatandaşlar geçen hafta almakta zorluk çekiyordu. Bu hafta 4 kilogramı, 10 liradan satış yapıyoruz ve iyi gidiyor. Vatandaş patatesi özlemiş" dedi.
Pazarcı esnafı Hasan Kırlı ise vatandaşın bu hafta patates tezgahlarına daha fazla uğradığını vurgulayarak, "Hem bizim hem vatandaş için fiyatların düşmesi iyi oldu. Geçen hafta ortalama 3 kilogramını, 10 liradan satıyorduk, bu hafta 10 liraya bir kilogram fazla veriyoruz. Vatandaş için inşallah biraz daha düşer" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...