Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2021 14:47

Pfizer'dan kanser tedavisi için yeni adım: 2,26 milyar dolara şirket aldı

Pfizer, kanser tedavisi geliştiren Trillium'u satın aldı. Anlaşma kapsamında Pfizer halihazırda kendisine ait olmayan hisseler için toplamda 2,26 milyar dolar ödeyecek.

Pfizer'dan kanser tedavisi için yeni adım: 2,26 milyar dolara şirket aldı
Pfizer,

Pfizer, kanser için yenilikçi tedaviler geliştirmeye çalışan Trillium Therapeutics’i hisse başına 18,50 dolar nakit ödeyerek alacaklarını duyurdu.

Anlaşma kapsamında Pfizer halihazırda kendisine ait olmayan hisseler için toplamda 2,26 milyar dolar ödeyecek. Trillium’un hisseleri anlaşma haberi sonrasında yüzde 228 yükseliş kaydetti.

Trillium’un portföyünde hastaların bağışıklık sistemini güçlendirerek kanseri tespit ve yok eden biyolojik ürünler bulunuyor.

Pfizer Onkoloji Küresel Genel Müdürü Andy Schmeltz, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Trillium’un satın alınması onkolojideki liderliğimizi pekiştirdi ve hematoloji portföyümüzü geliştirmemizde önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...