Tgrt Haber
26 Ocak 2022 09:18

Piyasalar Fed’in faiz kararını odaklandı! Dolar ve altın için kritik gün

Dolar ve altın ABD Merkez Bankası Fed’in bu akşam açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Dolar kritik karar öncesi güne 13.47 lira seviyesinde başlarken Gram altın/TL ise 800 TL’den işlem görüyor. Ekonomistler Fed'in bugün faizi arttırmasını beklemezken verilecek mesajların piyasalara yön vereceğine dikkat çekti.

Piyasalar Fed’in faiz kararını odaklandı! Dolar ve altın için kritik gün
Fed,faiz,dolar,altın

Piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararında. Bugün saat 22.00’de açıklanması beklenen karar öncesinde dolar ve altın güne sakin başladı. Fed’in 3 veya 4 faiz artırımı beklenirken ancak ilk faiz artırımını bu toplantıda değil mart ayında gerçekleştireceği öngörülüyor.

MESAJLAR PİYASALARI HAREKETLENDİRECEK

Faiz kararında herhangi bir değişiklik beklenmezken Fed Başkanı Powell vereceği mesajlar ve varlık alım programına dair açıklamalar piyasanın seyrinde etkili olabilir.

Piyasalar Fed’in faiz kararını odaklandı! Dolar ve altın için kritik gün

ALTIN FİYATLARINDA RİSK ARTIYOR

Fed’in faiz artırımı programına ilişkin beklenen açıklamaların gelmesi ihtimali altın üzerinde bir süre baskı oluştururken ons altın fiyatları dengesiz seyre yöneldi.  Son bir aydır ons altın fiyatlar 1800 doların üzerinde kalma gayretini sürdürüyor. Piyasa uzmanları Fed’in faiz artırma ihtimalini altının çoktan fiyatladığını bundan dolayı da geri çekilmelerin sert olmayacağını belirtiyorlar.

Piyasalar Fed’in faiz kararını odaklandı! Dolar ve altın için kritik gün

ALTIN İÇİN REKOR BEKLENTİSİ

Heraeus Precious Metals, 2021 yılında ons altın fiyatlarının 2028 dolar ile tarihi yüksek seviyeye ulaştığını ve bu seviyeyi 2022 yılında yeniden test edebileceğini açıkladı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Faiz artırımlarının değerli metaller için negatif etki oluşturabileceği ancak ABD’de faizlerin yavaş hızda artırılmasını beklediklerini belirten Heraeus, faiz artırımlarından sonra da reel getirinin sıfırın altında olacağını ve bunun da altın fiyatlarına destek sağlayacağını açıkladı. 2022 yılı için ise ons altın fiyatlarının 1700-2120 dolar arasında olabileceğine değindi. Ons altın ise güne 1847 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1846 dolar, en yüksek de 1850 dolar seviyesini gördü. Gram Altın tarafında ise yatay hareket hakim durumda. Gram altın güne 798.4 liradan başladı. Gün içinde en düşük 798.4 lira, en yüksek de 804.5 lira seviyesini gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...