Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 06:03 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 09:30

Piyasaların gözü Fed’in faiz kararında!

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararını piyasalar yakından takip ediyor. Temmuz ayı toplantısını yapacak olan Fed faiz kararı için alacağı pozisyon merak konusu oldu. Ekonomistler Fed’den 75 baz puan faiz artırımı bekliyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Piyasaların gözü Fed’in faiz kararında!
FED,faiz,abd

ABD’de enflasyonun tarihi rekor kırması ve yıllık bazda 9.1’e yükselmesi sonrasında gözler Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına çevrildi. 41 yılın zirvesine çıkan enflasyon nedeniyle piyasalar da Fed’in Temmuz toplantısında ne karar vereceğini merakla bekliyor.

FED FAİZ ARTIŞI NE KADAR BEKLENİYOR?

Benzin ve gıda fiyatlarında çift haneleri bulan artışlar ABD'de enflasyonun itici gücü olmaya devam ediyor. Yatırımcılar Fed'den 75 baz puan faiz artırımı bekliyor. Vadeli kontratlar 75 baz puandan daha büyük bir faiz artırımına yüzde 10 olasılık verirken yatırımcılar ekonomik yavaşlamaya işaret eden göstergelerin Fed'in tutumunda bir fark oluşturup oluşturmayacağını izleyecek.

FAİZ ARTIŞINA MARTTA BAŞLADI

Fed, enflasyonu kontrol altına alabilmek için faiz artırımlarını mart ayında 25 baz puanla başlamıştı. Mart ayından 2018'den bu yana ilk kez faiz artırımına gitme kararı alan banka, mayıs toplantısında da 50 baz puan ile 2000 yılından bu yana en hızlı faiz artışını gerçekleştirmişti. Fed, haziran toplantısında ise 1994'ten bu yana en güçlü faiz artışına giderek, politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltmişti. Fed Başkanı Jerome Powell, geçen ay faiz kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, yüksek enflasyona karşı bankanın temmuz toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımına gidebileceğini ifade etti.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayı Fed faiz kararı bugün saat 21.00'de duyurulacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...