Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 07:30 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 08:24

Petrol fiyatlarında derin düşüş: Kritik seviyenin altında kaldı

Petrol fiyatları Temmuz ayına oldukça düşük bir seviyeden giriş yaptı. Son 6 aydır aralıksız yükselişte olan Brent petrol yılın ilk kez Haziran ayını düşüşle kapattı ve yeni ayın ilk gününde de kritik seviyenin altında. Yaz sezonu ve Kurban Bayramı öncesi Brent petroldeki düşüşler, pompa fiyatlarını da yükseliş baskısından kurtarıyor. Dolar kurunun gerilemesiyle birlikte yeni indirime yer açılıyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Petrol fiyatlarında derin düşüş: Kritik seviyenin altında kaldı
brent petrol

Petrol piyasası olumlu geçen OPEC+ toplantısının hemen bitimiyle düşüş gösterdi. OPEC+ toplantıda Ağustos'ta üretimi daha önce duyurduğu kadar artıracağını doğruladı, Eylül ayı planlarını ise konuşmadı.

Rusya da dahil olmak üzere OPEC+ üretici grubu, iki günlük toplantıların ardından Perşembe günü üretim stratejisine bağlı kalmayı kabul etti. Daha önce OPEC+, Temmuz ve Ağustos aylarında üretimi her ay günde 648 bin varil artırmaya karar vermişti.

Piyasa, gelecekteki üretimi merak ederken Eylül ayı Brent petrol vadeli işlemleri 108 dolarlara kadar düştükten sonra hafifçe toparlanarak 110 dolar oldu. Temmuz ayına girilmesiyle başlayan Eylül kontratlı işlemlerde fiyat yeniden 108 dolarda. Batı Teksas türü (WTI) petrol ise, 105,3 doları görerek seansın en düşük seviyesine dokundu.

'TALEP KARŞILANACAK'

Kuveyt Petrol Bakanı, OPEC+'ın mevcut petrol üretimini artırma planına bağlı kalma kararının artan küresel ham petrol talebini karşıladığını söyledi.

Kuveyt'in petrol üretiminin, petrol üreticileri grubu tarafından kabul edilen plan kapsamında şekilleneceğini bildiren bakan, Ağustos ayında günde 2,811 milyon varile yükseleceğini söyledi.

Bu arada Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ise dün yaptığı açıklamada, Rus petrolüne uygulanan olası bir ithalat fiyat üst sınırının fiyatları yükseltebileceğini söyledi.

Böylece akaryakıt piyasası yeni aya olumlu bir giriş yaptı. Yurt içinde 26 TL’nin üzerindeki motorin ve benzin fiyatlarının dolar kurunun tekrar geri çekilmesi durumunda yeni bir indirim söz konusu oldu.

İŞTE 1 TEMMUZ 2022 AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 27,25 TL (Bu geceden itibaren 25,12 TL olması bekleniyor)

Motorin: 26,64 TL

LPG: 12,42 TL (Bu geceden itibaren 10,67 TL olması bekleniyor)

ANKARA

Benzin: 27,35 TL (Bu geceden itibaren 25,22 TL olması bekleniyor)

Motorin: 26,74 TL

LPG: 12,29 TL (Bu geceden itibaren 10,44 TL olması bekleniyor)

İZMİR

Benzin: 27,37 TL (Bu geceden itibaren 25,24 TL olması bekleniyor)

Motorin: 26,77 TL

LPG: 12,09 TL (Bu geceden itibaren 10,24 TL olması bekleniyor)

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 1 Temmuz 2022 08:00

Önemli olan dolar euro nun duşmesi nu iki zehirli para düşmediği sürece 50 dolarada düşse turkiyede fiyat düşmez

Sonraki Haber Yükleniyor...