Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2016 14:07

PTT'den 'sahte e-posta' uyarısı

PTT A.Ş'den, şirketin adı kullanılarak kötü amaçlı yazılım barındıran birtakım e-postaların vatandaşların mail adreslerine gönderildiğinin tespit edildiği belirtildi ve mağduriyetlere yol açan bu duruma karşı vatandaşlar uyarıldı.

PTT'den 'sahte e-posta' uyarısı
ptt, sahte eposta,

PTT, müşterilerini kötü amaçlı yazılım barındıran sahte  e-postalara karşı uyardı.PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, farklı iletişim kanallarıyla şirkete ulaşan geri bildirimler neticesinde, "PTT AŞ" adı kullanılarak kötü  amaçlı yazılım barındıran e-postaların vatandaşların mail adreslerine  gönderildiği ve bu durumun mağduriyetlere yol açtığı tespit edildi.Müşterilerin, e-posta yoluyla gelen bu tür linkleri açmamaları  konusunda uyarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu e-postalarda bulunan linkler tıklanıldığında şirketimize ait gönderi takip sayfasının bir benzeri açılmakta olup, 'Adres Değişiklik  Formu'nun indirilmesi istenilmektedir. Dosyanın indirilmesi durumunda içinde  bulunan virüs kişinin bilgisayarına bulaşmakta ve bilgisayardaki veriler  ulaşılamaz olmaktadır. Şirketimizden hiçbir şekilde bu tür e-postalar  gönderilmemektedir. Müşterilerimizin mağdur olmamaları için bilgisayarlarında  antivirüs programlarının en güncel halini bulundurmaları kendi güvenlikleri  açısından elzemdir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...