Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Aralık 2019 12:12

Putin hedefe oturtmuştu! Başbakan'dan cevap geldi

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türk Akımı Projesi ile ilgili açıklamalarına karşılık, Avrupa Birliği’nin 'zorunlu prosedürleri' nedeniyle proje inşaatının geciktiğini duyurdu.

Putin hedefe oturtmuştu! Başbakan'dan cevap geldi
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov,,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,,Türk Akımı Projesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türk Akımı Projesi'nin gecikmesi ile ilgili açıklamalarına Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov karşılık verdi.

"Projede yer almak istemiyorsa başka yollar bulunabilir”

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türk Akımı Projesi ile ilgili Bulgaristan’ın durumuna ilişkin “Eğer Bulgaristan projede yer almak istemiyorsa başka yollar bulunabilir” ifadelerine karşılık yaptığı açıklamada, “Türk Akımı Projesi'nin gecikmesi en az Rusya kadar bizi de rahatsız ediyor” dedi.

"Avrupa Birliği'nin prosedürlerini takip ediyor"

Avrupa Birliği’nin zorunlu prosedürleri nedeniyle proje inşaatının geciktiğini bildiren Borisov, "Bulgaristan, Avrupa Birliği'nin prosedürlerini takip ediyor. Herkes alternatif rotalar aramaya hakkına sahip - alternatif bir çeşitlilik arıyoruz. Tamamen politik olarak Bulgaristan'ın NATO ve AB'ye bu kadar sadık ve güçlü bir üye olmasıyla birlikte böyle durumlardan da rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

Borisov, Bulgaristan'dan geçen doğal gaz boru hattının tamamlanacağını da umut ettiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...