Tgrt Haber
02 Kasım 2018 10:42

Rabobank: Dolar/TL yıl sonuna kadar 5 TL'ye gerileyebilir

Dolar lira karşısında gerilemeye devam ederken Rabobank stratejisti Piotr Matys'ten flaş bir değerlendirme geldi. Matys dolar/TL`nin yıl sonuna kadar 5.00 seviyesine gerileyebileceğini belirtti.

Rabobank: Dolar/TL yıl sonuna kadar 5 TL'ye gerileyebilir
dolar,,Rabobank ,

Rabobank stratejisti Piotr Matys, Türk Lirası'nın seyrine ilişkin değerlendirmede bulundu.

 TL'nin dolar ve euro karşısında daha fazla düzeltmeye gitmesi için alan bulunduğunu belirten Matys, yıl sonuna dolar/TL ve euro/TL kurlarının yıl sonuna kadar sırasıyla 5.00 ve 6.00 seviyelerine gerileyebileceğinin altını çizdi.
 
Matys, kurda olası bir çekilmenin sürdürülebilirliğinin Türkiye'yi önemli bir enflasyonist baskı ve daha fazla cari açık olmadan dengeli bir büyüme patikasına sokabilecek yapısal reform gelişmelerine bağlı olduğunu söyledi.

Öte yandan dolar, lira karşısında haftanın son gününe de düşüşle başladı. Dolar/TL şu sıralar 5,4980 seviyesinden işlem görürken euro/TL ise 6,2829 seviyesinden el değiştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...