Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2015 05:06

Rahmi Koç hobisine Sezen Aksu’nun evinde başlamış

Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, kişisel yatırımı RMK Classic bünyesindeki Edwards’ı 21 yıl önce Sezen Aksu’nun sevgilisinden aldığı binada açmış.

Rahmi Koç hobisine Sezen Aksu’nun evinde başlamış
rahmi koç, sezen aksu,

Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç’un, İngiliz stili iddiası ile 21 yıl önce açtığı Edwards mağazası, genç ve erişilebilir fiyat politikasıyla yoluna yeni mekânlarda devam ediyor. 10 milyon dolar gelir hedefleyen Koç’un kişisel yatırımı RMK Classic bünyesinde Brooks Brothers ile Edwards’ı bulunduruyor. Koç, “Zarar eden, hobi işlerim” diye tanımladığı kişisel yatırımlarını anlatıyor. Şimdi Nar Cafe’ye kiralanan 1994’te Rumelihisarı’nda açılan ilk Edwards mağazasının hikâyesinden başlıyor… “Küçük Serçe diye bir kız vardı, (Sezen Aksu diye hatırlatıyoruz) ona Rumelihisarı’nda sevgilisi bu binayı almış. Adamdan ayrılmış. Bize emlakçı getirdi. Aldık, restore ettik. Çok güzel müşteri portföyü vardı. Otoparkı yoktu, sorun oluyordu. Kiraya verdik.”

Edwards’ın 5 yılda 15 mağazaya çıkma hedefine temkinli yaklaşan Koç “En önce para kazanalım sonra… Edwards’ta önceleri zarar ettik” diyor. Kişisel yatırımları ile ilgili sorularımız peş peşe geliyor:

RAHMİ KOÇ O MARKASINI ATAĞA KALDIRDI RAHMİ KOÇ O MARKASINI ATAĞA KALDIRDI

-Hiç kâr etmediniz mi?

Arzu ettiğimiz kadar etmedik.

-Ankara’yı seçerken siyaset sınıfından gelecek talebi göz önüne almış mıydınız?

Kule’nin olduğu yerde Edwards açmıştık. Ankara’ya çok lüks geldik, kapadık.

-Bugün Ankara’ya geri döndünüz; pahalı gelmiyor mu?

Bu soruyu RMK Classic’in CEO’su Füsun Kuran yanıtlıyor ve Akmerkez’deki komşusu Lacoste ile aralarında önemli bir fiyat farkı olmadığının altını çiziyor.

-Koç Topluluğu dışında kişisel yatırım yapmaya nasıl karar verdiniz?

Miami’de Merrill - Stevens adlı tersaneyi satın aldım. THY’nin ayrılan yöneticisine Miami’ye neden uçuş yapmadıklarını sordum, “Zengin Türkleri mi taşıyacağım” dedi. Amerika’da Koç Grubu’nun eski yöneticilerinden Temel Atay’ın oğlu Barış Atay ile New York’ta açtığı simit dükkanını hatırlatıyoruz, gülümseyerek devam ediyor:

“Para kazanmayan yatırımlar… Algoritma firmasını kurdum; bel, diz, omurga hastane levazımatı satıyoruz… Türkiye’de sağlık sektörü daha da büyüyecek. İnsanlar zenginleştikçe sağlığa daha fazla para harcıyorlar.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...