Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Nisan 2016 18:12

Real ve Beğendik Mağazaları'na kayyum atandı

Metro Group’un Türkiye’deki Real zincirini satın alan Beğendik, iflas erteleme istedi. Mahkeme kayyum ataması yaptı.

Real ve Beğendik Mağazaları'na kayyum atandı
real, beğendik, kayyum,

Alman perakende devi Metro Group’un Türkiye’deki Real zincirini satın alan Beğendik, iflas erteleme istedi. İflas erteleme başvurusu hem Real, hem Beğendik mağazaları için yapıldı. Mahkeme şirkete tedbir kararı verdi; kayyum ataması yaptı. 46 mağazası bulunan Beğendik ve 12 mağazası bulunan Real için iflas erteleme başvurusu geçtiğimiz 7 Nisan günü yapıldı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 Nisan günü Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turz. Hiz. İşl. San Ltd. Şti., Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. AŞ. ve Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. için yapılan başvuruyu 8 Nisan günü karara bağladı.

Hürriyet'in haberine göre mahkeme, tedbir kararı vererek, şirketleri hacizlere karşı korumaya aldı. Mahkemenin tedbir kararı ile birlikte kayyum ataması da yapıldı. Mali Müşavir Mehmet Yorulmazer ve Uğur Gürsoy şirkete kayyum olarak atandı.

Mahkemeye yapılan başvuruda, şirketlerin yaşadığı sıkıntıların kaynağında, ekonomide yaşanan olumsuzlukların olduğu kaydedildi.Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, Beğendik Mağaza A.Ş'nin 130 milyon 758 bin TL, Beğendik Yiyecek şirketinin 11 milyon 443 bin TL, Real Hipermarketler'in ise 713 bin 639 TL borca batık oldukları kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...