Tgrt Haber
27 Ekim 2021 12:03

Rekabet Kurumu'ndan zincir marketlere ağırlaştırılmış kartel cezası talebi

Rekabet Kurulu'nun zincir marketlere fahiş fiyat soruşturmasında savunmalar alındı. Buna göre Rekabet Kurulu raportörleri zincir marketlere ağırlaştırılmış “kartel” cezası talebinde bulundu.

Rekabet Kurumu'ndan zincir marketlere ağırlaştırılmış kartel cezası talebi
zincir market,rekabet kurumu,fahiş fiyat

Rekabet Kurumunun zincir marketler hakkında açtığı soruşturma kapsamında sözlü savunmalar gerçekleştirildi. Sözlü savunmalar öncesi Rekabet Kurulu raportörleri hazırladıkları rapora ilişkin bilgi verdi.  Raportörler, para ceza verilmesini talep ederken ayrıca herhangi bir hafifletici unsur görmediklerini belirttiler.

Savunmada raf fiyatını belirleyen temel unsurların alıcı fiyatları, rekabet ve brüt kâr marjı olduğu, bu unsurlar dikkate alındığında fiyat geçişlerinin piyasa gerçekleriyle uyumlu olduğu belirtildi.

Savunmalarda sektör temsilcileri salgın süresince artan maliyetlere dikkat çekti. Temsilciler, bu süreçte ürünlerin sevkiyatı ve ithalatının kısıtlandığını, nakliye maliyetlerinin de ciddi oranda arttığını belirtti.

İlave istihdam, hijyen ürünlerinin alımı, ek servis araçları kullanımı ve Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında son kullanım tarihli meyve, sebze ve tavuk gibi ürünlerin yönetim maliyeti gibi işletme giderlerinin de ek maliyetler getirdiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...