Tgrt Haber
01 Kasım 2021 10:47

Rekabet Kurumu'nun kararına tepki büyüyor: CarrefourSA da cezaya itiraz edecek

Rekabet Kurumu'nun fahiş fiyat soruşturmasında para cezası verdiği Migros, BİM ve ŞOK'un ardından CarrefourSA da cezaya itiraz etmek için mahkemeye gidiyor.

Rekabet Kurumu'nun kararına tepki büyüyor: CarrefourSA da cezaya itiraz edecek
zincir market

Rekabet Kurumu tarafından idari para cezası kesilen zincir marketlerden CarrefourSA'dan yapılan açıklamada karara itiraz edileceği belirtildi.

İlk CarrefourSA mağazasının 1993'te açıldığı bilgisine yer verilen yazılı açıklamada "Dünyada tedarik zincirlerindeki sorunların maliyet baskısını artırdığı ve yükselen enerji fiyatlarının küresel enflasyonu daha da yukarı çektiği bir dönemde ülkemizde de enflasyon olumsuz seyrini sürdürürken, CarrefourSA olarak fiyat artış taleplerini tüketiciye yansıtmama konusunda tüm gücümüzle azami mücadeleyi vermekteyiz" denildi.

11 BİN ÇALIŞANI VAR

Şirket bünyesinde 11 bin kişinin çalıştığı ve günde 500 bin kişiye hizmet verildiği belirtilen şirket açıklamasının devamında "Tüm dünyanın önemli bir mücadele verdiği, ekonomik sıkıntıların yaşandığı ve tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle gelişmiş Avrupa ülkelerinde bile rafların boşaldığı pandemi sürecinde halkımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması, ürünlere en uygun ve en hızlı şekilde ulaşabilmesi için canla başla çalıştık, tüm imkanlarımızı seferber ettik. Hal böyleyken; Rekabet Kurumunca şirketimiz aleyhine ileri sürülen hususların hiçbirini kabul etmediğimizi ve yasal haklarımız doğrultusunda kararın iptali için yargı yoluna başvuracağımızı belirtmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

CarrefourSA gibi, Migros, Şok ve BİM de kararı idare mahkemesine taşıyacaklarını duyurmuştu. Toplamda 2.7 milyar lirayı bulan cezanın 143 milyon liralık kısmı CarrefourSA'ya kesilmişti.

Rekabet Kurumu'nun fahiş fiyat soruşturmasında para cezası verdiği Migros'un ardından BİM ve ŞOK da konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurmuştu.

BORSADA KAYIP

Migros güne 3,18, BİM Marketler yüzde 2, Carrefoursa yüzde 0,15, Şok Marketler ise yüzde 2,70 kayıpla başladı.

Saat 10:08 itibariyle Migros yüzde 2,67, Carrefoursa yüzde 1,68, Bim yüzde 1,63, Şok Marketler ise yüzde 2,16 düşüşle işlem görüyor.

Perakendecilik endeksi açılışta yüzde 1,8 civarı geriledi. 


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...